Zavirite u svet mode - kancelarija magazina Vogue

Mario Belini, Fej Tugud i Patricija Urkiola nalaze se među osam dizajnera koji su redizajnirali glavne kancelarije kompanije Vogue u Milanu…

Za izložbu nazvanu Life In Vogue, koja je trenutno predstavljena kao deo milanske nedelje dizajna, osam dizajnera je privremeno dalo svoj lični pečat različitim kancelarijama unutar sedišta modnog magazina Vogue.

Pored Belinija, Tugud i Urkiole, glavni i odgovorni urednik magazina, Emanuel Farneti, pozvala je Majkla Barga, Antonija Citerija, Patrciju Viel, Sabinu Marselis, Muller van Severen i Quinconces–Dragò da učestvuju u ovom projektu.

“Iako je ideja stvaranja života u kancelariji, koji je sličniji životu kod kuće prisutna već nekoliko godina unazad, niko nije otišao tako daleko i predstavio kancelariju kao predmet autentične intervencije dizajna enterijera”, rekla je Farneti. “Life in Vogue je projekat koji daje novi preokret uredničkim kancelarijama u skladu sa različitim stilističkim savremenim elementima, viđen kroz oči najpoznatijih dizajnera i arhitekti”, dodala je.

Britanski dizajner Tugud, dobila je zadatak da unapredi Farnetinu kancelariju, gde je zidove obložila ručno oslikanim tkaninama, a svoju Roly Poly kolekciju je iskoristila za opremanje prostora.

Sa druge strane, roterdamski dizajner Sabina Marselis transformisala je kancelariju kreativnog direktora u dve sekcije uz pomoć zavese. Posetioci prvo ulaze u sobu koja je sasvim žuta, pri čemu zavesa krije totalno beli prostor, kao metaforu “tabula rasa”, odnosno praznog papira koji čeka nove ideje.

Patricija Urkiola kreirala je dva enterijera, pri čemu su oba predstavljena kao refleksija uloge posla u modernom svetu. Koristila je plave tonove, uparene sa retro komadima nameštaja. Majkl Bargo je kancelarije Beauty odseka dekorisao vintage reklamnim kampanjama i klasičnim flašicama parfema.

Hodnik je ulepšan linijom drvenih dasaka, koje zajedno stvaraju nejednak dezen. Mario Belini je ovu kreaciju povezao sa kičmom ljudskog bića, jer ona povezuje svaku prostoriju.

Inače, tokom milanske nedelje dizajna, Vogue kancelarije su bile otvorene za javnost.