Zavirite u prve nove penthause na Medison aveniji nakon 20 godina

I dok je veći deo nekretnina u Njujorku dobio epitet premijum, Aper Ist Sajt i dalje ima šarmantnu privlačnost zahvaljujući svojoj blizini Central parku, muzeju Gugenhajm i slavnoj Medison aveniji…

Deo privlačnosti svakako sačinjava i čista, ali istorijska arhitektura. Nova rezidencijalna građevina, The Benson, prva je koja će biti izgrađena na Medison aveniji nakon dvadeset godina, dok će se veličanstveno stopiti sa klasičnim i elegantnim eksterijerima, zahvaljujući dramatičnom ulazu, delikatnim prozorima i terasama sa ogradama od livenog gvožđa.

Građevinu je dizajnirao Peter Pennoyer Architects studio, dok joj je život udahnula Naftali grupa, koja stoji iza najluksuznijih njujorških adresa. Slavni dizajner, Ahil Salvanji, priključio se ovom zvezdanom timu, dizajnirajući ulaz, kao i unikatni privatni bioskop za stanare. Benson neboder, koji ima 15 stambenih jedinica, predstavlja njegov prvi rad na projektu koji nije privatna vila. U svoj projekat, on je inkorporirao drvo i kamen u ovalnom lobiju, sa interesantnim kaminom kreiranim od oniksa. U privatnom bioskopu, kreirao je unikatni bar sa mašinom za kokice pravljenom po meri, dok su šlag na torti svakako genijalno raspoređena moderna sedišta.

Petnaest jedinica predstavljaju mešavinu onih koje zauzimaju pola ili ceo sprat i dupleksa, sa cenama koje počinju od 12.5 miliona. Tri su kreirane kao penthausi, dok je jedna osmišljena kao dupleks sa sopstvenom privatnom baštom. Penthausi imaju od tri do sedam spavaćih soba, dok svaki ima svoju privatnu terasu sa pogledom na Central park i panoramu Menhetna.

Unutar stambenih jedinica, Peter Pennoyer Architects su se udružili sa Kristoferom Pikokom, kako bi kreirali kuhinje po meri sa ručno obojenim ormarićima, enterijerima koji su akcentovani drvetom kestena i krunisani niklovanim detaljima. Pietra Cardosa kamen korišćen je za radne površine, dok kuhinjska ostrva imaju zaobljene uglove i plave ormariće.

Detalji su raskošni u čitavom prostoru, što je u savršenom skladu sa adresom na kojoj se nalaze. Master kupatila akcentovana su mermerom i podnim grejanjem koje je instalirano ispod ručno postavljenih kamenih podova, dok se iz samostojećih kada može uživati u pogledu na grad.

Kada se radi o zajedničkim prostorima, stanarima će na raspolaganju biti krovna loža sa prostorom za logorsku vatru, privatni spa sa saunom, kreativni umetnički studio, biblioteka sa drvenim panelima i baštom, fitnes centar i košarkaški teren. Građevina nudi i spa centar za kućne ljubimce, parking za bicikle i hladnjaču za dostavu hrane i cveća.

Prema navodima, prve jedinice će za useljenje biti spremne krajem 2021.godine.