Zavirite u penthaus vredan 21 milion dolara koji je „zaštićen od paparaca“

Nečuveno je u Njujorku da zgrada nudi stanarima više otvorenog životnog prostora nego zatvorenog, ali to je upravo ono što ovaj penthaus West Chelsea čini interesantnim...

Jardim, što na portugalskom znači „bašta“, prvi je američki projekat brazilskog arhitekte, Isaja Vajnfelda, koji je svoju ljubav prema prirodi uneo na mnoga mesta u zgradi. Postoji samo 36 rezidencija između dve kule sa 11 spratova — Jardim Norte i Jardim Sul — koje su povezane bujnim dvorištem. Dok se svaka rezidencija može pohvaliti spektakularnim pogledom na grad i reku Hadson, Jardim Norte 11A je krunski dragulj čitavog projekta i trenutno je na listi za 21 milion dolara.

Privatni lift se otvara direktno u rezidenciju, gde se nalazi dnevni boravak obasjan suncem, prelepa otvorena kuhinja i četiri spavaće sobe i pet kupatila.

Ceo dom ima visoke plafone i dizajniran je sa Vajnfeldovim potpisom moderne, elegantne estetike. Hrastovi podovi od širokih dasaka, obloge od hrastovine po meri, uvozna italijanska vrata i pedantno izrađeni elementi čine da dom odiše toplinom. Ukupno, rezidencija ima 455 kvadratnih metara enterijera.

Pored predivnih enterijera, eksterijeri su ono što ovaj stan čine tako posebnim. U stanu postoji skulpturalno spiralno stepenište koje se povezuje sa privatnom otvorenom krovnom terasom sa više dnevnih i trpezarijskih prostora, otvorenom kuhinjom i što je najimpresivnije, bazenom koji gleda na grad. Čak i kuhinja na glavnom nivou ima svoju terasu sa trpezarijskim stolom, savršenu za tople i sunčane dane u Njujorku. Penthaus se može pohvaliti sa 460 kvadratnih metara otvorenog prostora.

Zajednički prostori zgrade uključuju privatni klub za stanare koji sadrži osvetljen zatvoreni bazen, fitnes centar, igraonicu, sobu za tretmane masaže i svlačionice sa parnim sobama i saunama. Vajnfeld je takođe dizajnirao zgradu tako da bude zaštićena od paparaca za VIP stanare, sa privatnim tunelom. Gusto lišće i rešetkasti zid predvorja takođe su od pomoći gostima visokog profila da se osećaju sigurno. A kada izađete, bićete u kvartu poznatom po sjajnim umetničkim galerijama, kulturnim centrima i restoranima.

U galeriji pogledajte predivne enterijere ovog luksuznog stana.

Luxury Experience