Zavirite u penthaus u petoj najvišoj građevini Njujorka

Samo nekoliko njujorških nebodera je ozloglašeno koliko 432 Park Avenue…

Dizajn ove građevine inspirisan je kantom za otpatke, mada je nastao kao delo arhitekte i dizajnera, Džozefa Hofmana. Preduzetnik koji je radio na ovom projektu, nalepio je 12 metara visoki poster svoje nove supruge sa jedne strane građevine, kako bi se osvetio svojoj bivšoj. Ipak, od sada, građevina koju je dizajnirao Rafael Vinjoli, postala je peta najviša u Njujorku i treći najviši rezidencijalni toranj u čitavom svetu. Penthaus jedinice koje se ovde nalaze su zaista na visini, a našu pažnju je privukla rezidencija koja okupira čitav osamdeset i drugi sprat.

Sa 800 kvadrata, ovaj penthaus sadrži pet spavaćih soba i šest kupatila – dva primarna i četiri namenjena gostima, uz dva toaleta. Takođe, deo plana prostora su dve kancelarije, medijska soba, kuhinja sa prostorom za obedovanje i veliki dnevni boravak. Stan se nalazi na visini od 335 metara iznad zemlje, pa nudi jedan od najboljih pogleda na panoramu grada.

Stanari ovog penthausa će imati pristup privatnom restoranu koji predvodi Šon Hergat, kuvar ovenčan Mišelin Zvezdicom, a koji se nalazi na 12.spratu, uz brojne druge pogodnosti, kao što je fitnes centar u kom rade stručni treneri, spa prostor koji sadrži saunu, sobu za masaže i bazen, kao i tim konsijerža, koji će im pomoći šta god da im zatreba – od sesija privatne kupovine, pa sve do restauracije umetničkih dela.

Inače, u ovoj zgradi su nekada živeli Dženifer Lopez i Aleks Rodrigrez, mada su svoj stan prodali po ceni od 17.5 miliona dolara, samo godinu dana nakon kupovine. Cena penthausa koji smo opisali, otkriva se samo onima za koje se procene da su ozbiljni kupci.