Zavirite u nove luksuzne stanove ikoničnog tornja u Čikagu

Pre skoro jednog veka, 1922.godine, Chicago Tribune je lansirao takmičenje za izgradnju svog novog doma…

Više od 250 arhitektonskih studija iz čitavog sveta, od Australije, preko Kube i Luksemburga, pa sve do Meksika, predstavilo je svoje predloge. Pobednik je bio Howells & Hood studio, njujorški duo koji stoji iza Rokfeler centra, koji je postao poznat po svom Art Deco stilu.

Kompletiran 1925.godine, ovaj neo-gotski toranj bio je kancelarijski prostor slavnih novina i njihovih saradnika sve do 2018.godine. Možemo slobodno reći da je sada pretrpeo veliki preobražaj, transformišući svoje kancelarije u 162 luksuzne rezidencije, butike i restorane. Trideset šest spratova tornja sadržaće stanove koji će sadržati od jedne do četiri spavaće sobe, mereći između 110 do 434 kvadratna metra, dok će najveće jedinice, nazvane “arhitektonska remek dela”, zauzimati čitave spratove. Cene stambenih jedinica idu od 700.000 dolara, pa sve do osam miliona.

Dok će sami stanovi biti uređeni najfinijim komadima Gettys Group interior design studija i Solomon Corwell Buenz arhitekata, zajednički prostori će privlačiti izobilje pažnje takođe. Na drugom i trećem spratu, iznad prodajnog nivoa, nalaziće se spa i fitnes centar, sa prostorima za privatne događaje sa barom i kuhinjom, uz ložu za stanare, vinsku sobu i privatno dvorište. Na sedmom spratu će biti bazen otvoren tokom svih godišnjih doba, solarijum i terasa sa prostorom za roštiljanje. Nadomak vrha tornja će se nalaziti magična Crown Lougne i terasa sa začinskim biljem, profesionalna kuhinja i još prostora za roštiljanje.

Dvadeset četiri takozvana “arhitektonska remek dela” će imati visoke plafone, kao i očuvane originalne detalje, koji će izgledati još privlačnije. Njihove cene kreću se između 2 i 8 miliona dolara. Pored toga, ikonični i istorijski Chicago Tribune znak će ostati na svom mestu, dajući čitavoj priči dodatni karakter.