Zavirite u najviši stan Njujorka

Ukoliko ste oduvek želeli da živite u Njujorku, sada tu svoju želju možete preneti na najviši nivo, bukvalno…

Novi stambeni neboderi ovog grada penju se prema oblacima i po svemu sudeći, imaju nameru da ih prevaziđu. 111 West 57th, novi neboder koji uskoro treba da bude kompletiran, biće visok 435 metara, dok na primer, 432 Park građevina ima visinu od oko 420 metara. Novi Central Park Tower, o kom danas pričamo, prevazilazi svakog od njih sa visinom od 472 metra, a svojim stanarima obećava život na visokoj nozi i neverovatne poglede.

Rezidencija na šezdeset šestom spratu ovog nebodera, koja meri oko 300 kvadrata, dolazi sa tri spavaće sobe i tri kupatila, a koštaće vas 21.8 miliona dolara. Blainey North & Associates su se probrinuli za dizajn enterijera ovog model doma, koristeći komade iz svoje kolekcije nameštaja, dok su takođe sarađivali sa Rug Company, Gabriel Scott i Urban Electric Co brendovima.

“Bili smo inspirisani zvucima Njujorka. Kao neko ko dolazi sa druge strane sveta, iz Australije, sveprisutni šum Menhetna je jedna od njegovih definišućih karakteristika. Taj zvuk me uvek pogodi kada dođem u ovaj grad i nudi mi sigurnost”, objašnjavaju dizajneri. Prema navodima, njihova vizija bila je kreiranje prostora koji je nalik odmaralištu, uprkos svakodnevnoj kakofoniji Menhetna. Možemo primetiti nekoliko omaža ovoj auditornoj temi u čitavom stanu – britanska umetnica, Nađa En Rikets tapacirala je zidove teksturnim materijalima sa dezenima koji direktno imitiraju zvučne formacije popularnih pesama, dok se u dnevnoj sobi nalaze tekstili koji su omaž Lucy in the Sky with Diamonds pesmi Bitlsa.

Stanari ovog doma takođe će imati pristup Central park Tower paketima pogodnosti. Samo oni koji žive unutar ove građevina moći će da pristupe ekskluzivnom Central Park klubu, prostoru od 5.000 kvadrata koji se prostire na tri nivoa. Tu je takođe otvorena terasa sa bazenom i ložama, spa koji nudi tretmane masaže i fantastično opremljeni fitness centar. Čak je i sam lobi ovog nebodera upečatljivo kreiran – njega krasi bespoke Lalique luster koji se sastoji od 2.000 kristala,

Oni koji su zainteresovani već sada mogu kupiti dom na 66 spratu, ili jednu od preostalih 179 jedinica u građevini. Cene stanova kreću od 6.9 miliona dolara, dok stanovi na višim nivoima dostižu cifru od skoro 70 miliona.