Zavirite u najviši penthaus Njujorka sa pogledom koji izaziva vertigo

Smešten na devedesetom spratu, ovaj stan koji meri oko 1.000 kvadrata sadrži šest spavaćih soba, izobilje otvorenog prostora i pregršt pogodnosti…

Ukoliko ste ljubitelj visine, neverovatnih pogleda i panorame, stan o kom danas govorimo, a koji je smešten u Njujorku će vas definitivno oduševiti, budući da se nalazi na 280 metara iznad zemlje i poseduje veličanstvenu terasu. Smešten u građevini koja je pre oko deset godina bila depo za vozove, Hudson Yards, ovaj penthaus uživa u svojoj neverovatnoj lokaciji.

Dejvid Čajlds iz arhitektonske firme Skidmore, Owings & Merrill dizajnirao je ovaj neboder, koji je sam po sebi bio izazov – trebalo ga je izgraditi na platformi iznad starog depoa, umesto na čvrstom tlu. Samim tim, penthaus o kom govorimo, a koji se prodaje po ceni od 59 miliona dolara, može da vas ostavi bez daha pogledom koji se iz njega pruža. Zauzimajući čitav devedeseti sprat, ponudiće vam i savršenu dozu privatnosti, bez komšija sa vaše leve ili desne strane. Sa šest spavaćih soba i šest ipo kupatila, dnevnim boravkom od 100 kvadrata i terasom od 45, možemo slobodno reći da će ovaj stan vaš život pretvoriti u san.

U njegovoj kuhinji korišćeni su izvanredni materijali, praćeni najmodernijim aparatima, uključujući čitav asortiman Gaggenau kuhinjskih gedžeta i Smallbone ormariće, uz opalno-belo mermerno kuhinjsko ostrvo, radne površine i kuhinjske pozadine. Pored brojnih spavaćih soba i dnevnih boravaka, penthaus dolazi sa odvojenim prostorijama koje igraju ulogu kućne teretane i kancelarije.

Stanari takođe mogu uživati u svim prednostima koje nudi sama građevina, uključujući privatnu ložu, bioskop, dečju igraonicu i salu za sastanke. Kao dodatni bonus, stanovi se nalaze iznad Equinox hotela, koji im na raspolaganje stavlja 6.000 kvadrata fitness prostora, SoulCycle studio, kao i otvoreni i zatvoreni bazen.

Ipak, u gradu u kom se neboderi prave gotovo svakog dana, možda će prilika za hvalisanje životom na visini biti samo kratkotrajna!