Zavirite u najprestižniji njujorški stan vredan skoro 50 miliona dolara

Stan u Njujorku iza čijih vrata ćemo ovog puta zaviriti, zauzima čitav sprat građevine u kojoj se nalazi, pruža veličanstvene poglede na sve strane grada…

Ipak, pogled koji se kroz njegove prozore pruža neće uspeti da ukrade svu pažnju veličanstveno dekorisanom enterijeru, koji su delo Rebeke Robertson. Prema navodima, ovaj stan sa četiri spavaće sobe i četiri ipo kupatila meri oko 640 kvadrata, a može se kupiti po ceni od 46.680.000 miliona dolara, dok je čak i njegov nameštaj dostupan, uz porast cene naravno. Smešten na šeszdeset petom spratu rezidencijalnog tornja smeštenog iznad njujorškog MoMA muzeja, stan je deo građevine koju je dizajnirao Žan Nuvel, sa enterijerima koji su delo Tijerija Despona.

Direktni, privatni lift odvešće vas direktno do ulaza u ovaj stan koji je okarakterisan vratima od kestena, sa kvakama i bravama pravljenim po meri. Hodnik se otvara prema veličanstvenom dnevnom boravku i prostoru za prijem gostiju, odakle vam prozori od poda do plafona pružaju spektakularni pogled na Central Park i panorama grada. Dnevna soba koja meri 140 kvadrata ankerisana je twin sofama od pliša i sivim mermernim stočićem za kafu. Ova soba, ali i sve ostale, ispunjene su umetničkim delima, što je sasvim očekivano uzimajući u obzir lokaciju stana. Obližnja trpezarija u sebi sadrži par Float lustera iznad predimenzioranog stola, koji je akcentovan crnim stolicama.

Odvojeno krilo otvara se prema glomaznoj kuhinji, opremljenoj Molteni ormarićima, mermernim radnim površinama, mermernim ostrvom i svim neophodnim Miele i Sub-Zero aparatima. Tu se takođe nalazi i sto za obedovanje, koji može ugostiti do osam osoba.

Ugaoni glavni apartman maksimalno koristi dostupni pogled prema severu, jugu i zapadu. U sobi, Robertson je korisila travnate tapete i vintage Sanneman krevet od tikovine, dok prilagođena Boucle sofa i KWID pozlaćeni Grafton sto dodaju glamur i komfor čitavoj kompoziciji. Glamur se nastavlja u garderobi, sa staklenim i mesinganim policama i plišanim klupama. Glavno kupatilo je nalik spa centru, zahvaljujući grejanim podovima od Verona mermera i zidovima od peruanskog zlatnog travertine. Lefroy Brook kada od livenog gvožđa i parni tuš kompletiraju njegov izgled. Dodatne tri spavaće sobe dobile su svoje sopstvene karakteristike dizajna.

Deo ovog stana takođe i masivna radna soba sa stolicama koje okružuju kvadratni sto od travertine i skulpturalnu Ethnicraft komodo. Odmah pored, nalazi se udobna kancelarija koja poseduje srebrno-plave teksturne tapete, stvarajući savršeno okruženje za dodatna umetnička dela.

Što se tiče drugih pogodnosti, za njih se pobrinula sama građevina, nudeći fitness centar sa bazenom, đakuzi i teren za skvoš. Stanarima je na raspolaganju i privatna biblioteka, soba za degustaciju vina, privatni bioskop i dečija igraonica, dok vlasnici mogu iznajmiti privatne skladišne prostore i vinske podrume, po dodatnoj ceni. Ipak, naš omiljeni bonus je članarina u MoMA muzeju, koja je uključena uz vlasništvo.