Zavirite u najelegantniju vilu britanskog Beverli Hilsa

Još od početka 20.veka, šumoviti deo St. George’s Hill zapadno od Londona bio je diskretni raj superbogatih i slavnih ljudi…

Ovde su živeli brojni uticajni ljudi svog vremena, poput Džona Lenona i Ringo Stara, Eltona Džona, Tom Džounsa, Kejt Vinslet i Džensona Batona, pored brojnih svetskih vođa, političara i diplomata. Smešten u zatvorenoj enklavi, sa masivnim vilama koje koštaju i do 20 miliona dolara, ovaj deo Velike Britanije često se naziva engleskim Beverli Hilsom.

Najnoviji dodatak ovoj enklavi je jedna od najvećih i najskupljih vila do sada. U pitanju je Grosvenor House, koja je prigodno nazvana po ikoničnom hotelu sa pet zvezdica, a meri površinu od 1.430 kvadrata, poseduje džordžijski stil i na tržištu je po ceni od 18 miliona dolara.

Njen ogromni nivo ispod zemlje, koji meri skoro šesto kvadrata, velik je kao dva teniska terena, a osmišljen je kao “kompleks za opuštanje i uživanje”. Ovde se nalazi spa, teretana, bazen, đakuzi, sauna, soba za masaže i mnogo toga drugog.

Zaobljeni barski prostor akcentovan je polukružnim vinskim podrumom, dok se vrata nadomak bazena otvaraju prema veličanstvenoj terasi, idealnoj za organizovanje zabava. Na ovom spratu se nalazi i privatni bioskop, kuhinja, apartman za osoblje i garaža sa dovoljno mesta za pet automobila.

Na prvom spratu vile nalazi se elegantna prostorija sa vratima koja vas vode do dvorišta, dok je tu takođe i elegantna trpezarija, kućna kancelarija ispunjena prirodnom svetlošću i obližnja biblioteka. Porodična soba povezana je sa uglađenom kuhinjom, dok se naodmak nje nalazi i veća kuhinja idealna za ketering.

Ornamentno stepenište od livenog gvožđa vodi vas do nivoa sa spavaćim sobama i predimenzioniranim master apartmanom koji poseduje ogromne ugradne garderobere i naravno, svoje privatno kupatilo.

Nedaleko od ove vile nalazi se i slavni golf klub koji je namenjen samo članovima, zajedno sa teniskim centrom i svim drugim pogodnostima.