Zavirite u najbolji penthaus Njujorka

Najneverovatniji penthaus Njujorka nije neka hromirana i staklena kocka, na vrhu jednoličnog, monolitnog nebodera...

On se zapravo nalazi iznad nekadašnje katoličke škole za dečake, koja je izgrađena pre 112 godina, a koja je okarakterisana crvenom ciglom. Upravo predstavljeni Terrace penthaus koji je procnejen na 22.5 miliona dolara, nalazi se na samo nekoliko koraka od Brodveja i Central Parka, a prema navodima, preduzetnik Keri Tamarkin je za čitavu građevinu u kojoj se nalazi pre 6 godina platio 50 miliona dolara.

Umesto da sruši staru zgradu, Tamarkin, koji je ostvareni arhitekta, osmislio je plan za njenu transformaciju, koja uključuje 13 luksuznih stanova, sa cenama koje kreću od 7.9 miliona dolara. Od 12 predstavljenih jedinica, osam je već prodato, a najbolji stan ostavljen je za kraj.

Terrace penthaus zauzima posednja dva sprata osmospratnice od crvene cigle, te nudi više od 300 kvadrata enterijera i skoro isto toliko otvorenih terasa. Komisija za očuvanje znamenitosti u Njujorku je Tamarkinu dala odobrenje za izgradnju dodatnog sprata, koji je nevidljiv sa nivoa ulice, a u kom se nalazi dnevni boravak i salon ovog penthausa, zajedno sa otvorenom terasom za zabavu.

Privatni lift vodi vas do velike prostorije, koja je na dva dela podeljena dvostranim, mermernim plinskim kaminom. Čelična uokvirena francuska vrata otvaraju prema terasi, koja akcentuje lepotu ovog stana. Široko stepenište vodi vas do krovne terase, koja će vam dati priliku da uživate u neverovatnom pogledu na panoramu Menhetna.

Kuhinja ovog penthausa je više nego veličanstvena, jer poseduje ormariće od bele hrastovine, polirane mermerne ploče i vrhunske Sub-Zero, Wolf i Miele uređaje. Ona se otvara prema trpezariji francuskim vratima, koja joj daju izlaz i na terasu takođe.

Na jednom nivou penthausa se nalaze četiri spavaće sobe, uključujući i master sobu, radnu sobu i vešernicu. Glavna spavaća soba sadrži visoke lučne prozore i glavno kupatilo sa umivaonicima od hrastovine.

Na kraju, možemo još samo reći da je penthaus odmah spreman za useljenje, što će oduševiti sve one koji maštaju o savršenom životu u Njujorku.