Zavirite u luksuzni penthaus sa potpisom Lenija Kravica

Tržište nekretnina Njujorka možda jeste prilično sporo, ali to po svemu sudeći niko nije rekao kompaniji 75 Kanmare...

Dvadeset od trideset osam jedinica luksuzne Nolita zgrade prodato je samo ove godine, sudeći prema izvorima bliskim tržištu, ostavljajući samo još nekoliko dostupnih budućim kupcima. Ono što zapravo najviše privlači kupce u ovu zgradu jeste člinjenica da ne poseduje prevelik broj stanova, pružajući svojim stanovnicima vrhunski osećaj privatnosti. Sa druge strane, tu su svakako i stilski enterijeri kreirani od strane lične kompanije Kravitz Design, čuvenog pevača Lenija Kravica. Za sve one koji žele bi želeli sebi da priušte jedan ovakav luksuzan stan, još uvek ima nade, jer se trenutno Penthouse B, dupleks vredan 7,7 miliona dolara, dizajniran od strane čuvenog francuskog proizvođača nameštaja Lignea Roseta, pronašao na uzburkanom tržištu njujorških nekretnina.

Kada je pristupio projektu dizajniranja 195 m2 velike jedinice, Ligne Roset je želeo da njeni enterijeri budu estetski prilagođeni zgradi u kojoj se nalazi, uklapajući istovetne različite materijale i teksture Kravitz Design studija, implementirane u svim stanovima, uključujući fino obrađeni kamen, teksturni metal i čvrste blokove hrastovine.

Boja je takođe, igrala veoma važnu ulogu tokom čitavog procesa, tako da možemo videti svetlije nijanse u akcentima na pojedinim mestima, dok određene glavne nijanse postaju na smislen način uparene u određenim prostorijama. Dnevni boravak poseduje jedan od najpoznatijih komada francuskog brenda, naborane garniture nešto prirodnije, zemljano plave boje, u kombinaciji sa odvažnom plavom foteljom u istom prostoru. Sudeći prema Simon Vingerhoets-Ziesman, generalnom direktoru kompanije Ligne Roset Americas, prirodni i plavi tonovi predstavljaju pravi kontrast betonskoj džungli, otvrajući prostor i pružajući se ka noćnom nebu.

Svaki komad nameštaja Ligne Roset linije, od kreveta, do braon i zelenih stolica u kuhinji i na terasi, predstavljaju još jedan lični doprinos francuskog dizajnera ukupnom uređenju ove luksuzne lepotice. Vezana za čitav projekat uređenja luksuznog stana, pronašla su se još neka poznata imena, tako da je kuhinja opremljena Gaggenau uređajima i sa šest pejzažnih portreta fotografa Nejtana Mirvolda iz Modernist Cuisine Gallery studija, okačenih na nekoliko zidova širom stana.

Zgrada u kojoj se nalaze luksuzni stanovi, poseduje pogodnosti kao što su automatizovana parking garaža, dvadesetčetvoročasovna usluga konsijerža, potpuno opremljena teretana, dvorište i prostor krovne terase. Sve karateristike finiširane su veoma brižno od strane tima Kravitz Design studija, od drvenih paravana u teretani, do kvarcitnih i traventinskih podnih površina u lobiju. 75 Kenmare predstavlja prvu i za sada jedinu zgradu u Njujorku, kreiranu u izvedbi ljudi koji stoje iza brenda popularnog pevača Lenija Kravitsa.