Zavirite u dekadentni penthaus u Meksiko Sitiju

Neki ljudi sakupljaju automobile; drugi sakupljaju istorijske artefakte, poput recimo sveobuhvatnog kataloga drevnih karata i keramike. Dizajn doma za takav set nije mali zadatak. Da bi se suočio sa ovim izazovom, kartografski opsednuti par angažovao je Sajmona Hamuija kako bi mapirao (namerna igra reči) enterijer njihovog penthausa u Meksiko Sitiju, drevnu keramiku i sve ostalo.

Jedna od prednosti Hamuijeve prakse je njegova radionica nameštaja, gde njegov tim izrađuje komade po meri za razne projekte dizajna enterijera. Većina nameštaja u ovom penthausu u potpunosti je napravljena po meri, počev od trenutka kada se lift oglasi po dolasku. Umesto industrijskih, čeličnih vrata, Hamui je napravio pročišćeniji mesingani set sa dodatnim slojem kaljenog stakla iza njih.

Hamui je dizajnirao prostor biblioteke i dnevnog boravka kako bi koegzistirali sa bogatom kolekcijom vlasnika. „Uključili smo puno materijala koji su bili vrlo bogati i raskošni zbog ukusa klijenata, poput drveta od drveta Macassar“, kaže dizajner. Ovo tamno drvo korišćeno je za policu sa knjigama, zajedno sa starinskim podlogama od mesinga i zlata. Ipak, ono što je najupečatljivije u tom delu je nivo prilagođavanja koji je Hamui uložio u njega. Donje fioke su napravljene od kože i mesinga; svaka sadrži samo jednu od drevnih mapa vlasnika i može se lako podupreti poput štafelaja, odmah se transformišući iz ušuškane relikvije u izložbenu postavku. Same police sadrže ugrađena svetla, koja, odbijajući se od zlatne podloge osvetljavaju mnoge tomove u njima.

Ostale zapažene strukture po meri u ovom glavnom prostoru uključuju kamin i šank, koji su napravljeni od mermera Rosso Levanto, dubokog crvenog kamena koji automatski dodaje kontrast bilo kom prostoru. Dnevna soba takođe ima svoj tajni izlaz - sa jedne strane su skrivena vrata koja izgledaju kao produžetak police za knjige. U stvarnosti, to je izlaz u kuhinju.

Spavaća soba je još jedna prostorija u domu koja je napravljena po meri kako bi odgovarala načinu života vlasnika. Sam krevet je modularan, tako da se dušek može pomerati gore ili dole u ​​zavisnosti od ličnih preferencija. Na zadnjoj strani uzglavlja obloženog kožom pričvršćen je radni sto, a sa obe strane kreveta nalaze se noćni ormarići sa modularnim utičnicama prilagođenim iPhone uređajima, kao i ležište za držanje uređaja za punjenje.

U podnožju kreveta je modularni televizor koji se može sakriti u drugom odeljku od mesinga i kože kada se ne koristi. Ametist tonovi su tema koja se ponavlja u prostoru - radni sto ima nogare od ametista, a lampe pričvršćene za uzglavlje imaju slične, sitne kamene detalje. Kauč od mohera sedi neposredno iza kreveta - njegovi neutralniji tonovi uravnotežuju ove male detalje u ljubičastoj boji.

Pošto je dom zahtevao toliko prilagođenog posla, Hamui to nije uradio sam. Na projektu je sarađivao sa arhitektom Mauriciom Gomez de Tudom, dugogodišnjim saradnikom, kao i kustosom Daniel Liebsohn, koji je pomagao u uređenju kolekcije.

Naravno, uređeni detalji enterijera su sjajni, ali teško da je to penthouse bez pogleda koji oduzima dah. „Budući da je penthouse na visokom spratu i da je veoma veliki stan, iz njega sepruža predivan pogled na Meksiko Siti“, kaže Hamui. „Definitivno znate da ste u Meksiko Sitiju kada ste tamo.“