Zaboravite na prozore od poda do plafona – ovaj penthaus dolazi sa staklenim krovom

Mnogi penthausi imaju prozore od poda do plafona, ali koliko njih ima stakleni krov?

Jedan dupleks na Menhetnu prenosi prozore na potpuno novi nivo, bukvalno. Jedinstveni penthaus nalazi se na vrhu luksuznog kondominijuma 40 Mercer u Sohou. Zamisao američkog hotelijera Andrea Balaza i čuvenog francuskog arhitekte Žana Nuvela, toranj sa 13 spratova je u najmanju ruku nekonvencionalan. Penthaus takođe pomera granice sa ogromnim staklenim panelima koji pružaju pogled na Veliku Jabuku bez premca.

Dizajniran od strane arhitekte Li F. Mindela iz kompanije Shelton Mindel & Associates, stan sa tri spavaće sobe i tri kupatila prostire se na ukupno 355 kvadratnih metara i zamišljen je kao „dekonstruisana kocka“.

"Penthaus dolazi sa staklenim zidovima koji se mogu uvlačiti i dozvoliti da dom bude okupan prirodnim svetlom što ga čini jednim od najlepših i jedinstvenih penthausa koji su se pojavili na njujorškom tržištu“, rekao je agent za nekretnine.

Na donjem nivou, naći ćete modernu kuhinju opremljenu vrhunskim aparatima i trpezariju koja se otvara prema privatnoj terasi. Tu je i velika dnevna soba sa zidom na uvlačenje koji vam omogućava da jednim pritiskom na dugme pretvorite prostor u lođu na otvorenom.

Metalno stepenište vodi do kancelarije obložene drvetom na mezaninu i na gornji sprat. Ovaj nivo je u potpunosti posvećen primarnom apartmanu, koji dolazi u kompletu sa garderobom i kupatilom. Sva kupatila imaju tople teraco podove.

Ipak, pravi vrhunac je staklo, koje je samo po sebi umetničko delo. Uzimajući inspiraciju iz slika Pita Mondrijana, neki prozori imaju delove koji su obojeni crvenom i plavom bojom. Površine takođe štite od UV zraka i podešene su da optimizuju sunčevu svetlost u različito doba dana. Svi prozori su takođe opremljeni specijalizovanim sistemima za hlađenje/grejanje da održavaju odgovarajuću temperaturu.

Izvan kuće, 40 Mercer nudi kompletan paket pogodnosti, uključujući bazen, fitnes centar, spa centar, terasu, dvorište i podzemnu garažu. Takođe ćete uživati u puno privatnosti, pošto je penthaus jedna od samo 40 jedinica u zgradi i dostupna je samo preko bezbednog lifta.

U galeriji pogledajte još fotografija neverovatnog penthausa koji je na tržištu za 22,5 miliona dolara.

Luxury Experience