„Vila na nebu“ - penthaus u Dubaiju dolazi sa dve masivne terase i bazenom na krovu

Ovaj dupleks penthaus u Dubaiju od 1900 kvadratnih metara u Volante Dubai opisan je kao „vila na nebu“.

Dupleks vredan 50 miliona dolara u kvartu Business Bay u Dubaiju nalazi se na vrhu Volante Dubai, nebodera od 35 spratova izgrađenog duž gradskog Vodenog kanala i dizajniranog od strane FNP Architects. Dvospratni penthaus je prekriven dodatnom krovnom terasom na dva nivoa - što je retkost za Dubai - i nudi pogled na kultnu Burdž Kalifu.

Penthaus koji se prostire na neverovatnih 1900 kvadratnih metara najbolje se opisuje kao vila na nebu, a uključuje četiri spavaće sobe, svaka sa svojim raskošnim životnim prostorom, kao i mnoštvom luksuznih pogodnosti. Privatni lift vas dovodi do donjeg sprata penthausa, gde vas dočekuje dnevni boravak otvorenog plana sa visokim plafonom i dramatičnim dvoslojnim staklenim vratima koja vode ka terasi.

Drugi penthausi u Dubaiju imaju privatne bazene i terase, ali ovo je jedan od retkih koji ima više terasa koje se protežu po dužini zgrade. Nijedan detalj nije zanemaren u procesu dizajna. Rezidencija ima zidove od travertina Navona, podove od travertina Silver Romano Classico i skulpturalno stepenište od crnog mermera. Umetni elementi obiluju, od dramatično uvučenih rasvetnih tela do geometrijskih obloga duž plafona. Postoje dve kuhinje opremljene Bulthaup i Miele sistemima. Tu su i prostorije za osoblje, privatna radna soba, integrisani sistem automatizacije pametne kuće i privatni lift koji pristupa svakom nivou.

Na spratu, primarna spavaća soba je obložena panoramskim prozorima i ima duple garderobe poput butika, dok je kupatilo obloženo mermerom inspirisano spa-centrom.

Više nalik privatnom parku nego krovu, dva puna sprata penthausa sa terasama dužine zgrade imaju dvorište inspirisano Mediteranom. Pogodnosti na otvorenom obuhvataju bazen sa pogledom na čuveni horizont Dubaija, ognjište okruženo garniturama za sedenje, otvoreni bar i trpezariju, ležaljke i privatnu baštu sa drvećem.

Možda najupečatljivijii elementi su pogledi, od najpoznatijih znamenitosti Dubaija do čistog Persijskog zaliva. „Vrlo je lako učiniti život složenim, ali je teško pojednostaviti stvari, posebno u gradu kao što je Dubai“, kaže arhitekta Endru Lemon.

Luxury Experience