Vila Lea: arhitektonski "dragulj" u veličanstvenim uvalama Azurne obale

Smeštena na površini od 450 kvadratnih metara povezanih gustom mediteranskom vegetacijom, Vila Lea gleda na veličanstvene zalive Cante d'Azur u blizini Monte Karla.

Čuveni grad Kneževine se zapravo nalazi nekoliko kilometara od vile i vidljiv je iz bašte i sa ogromnih prozora kuće, zajedno sa veličanstvenim pogledom na zaliv.

Odnos enterijera i eksterijera, kao i želja da se postigne savršena integracija sa pejzažom, određuju glavne sadržaje ovog projekta, koji su uređivala dvojica arhitekata Masimo i Marko Donizeli iz istoimenog milanskog studija. Pored toga, morfologija glavne kuće formirana je u već postojećem zidu od stena.

Veliki prozori su jedini element koji odvaja dnevni boravak i kuhinju od terase. Ako su prozori otvoreni, stvaraju fluidan prostor koji se lako koristi, savršeno orijentisan da obezbedi vizuelni odnos sa horizontom. Koncept se na isti način nastavlja i na gornjem nivou, posvećenom delu za spavanje, gde se nalazi veliki glavni apartman, dva kupatila, dva odvojena ormana i privatna kancelarija. Na najnižem nivou, delimično u suterenu, nalaze se dve spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom za goste, bioskop, spa sa hidromasažnom kadom, teretana, soba za pilates i kuhinja i dnevni boravak sa direktnim pogledom na veliki otvoreni infinity bazen, koji je pravi dragulj ove vile okružen bujnom baštenskom vegetacijom, brojnim trpezarijama i udobnim mestima za opuštanje napolju.