Viktorijanska kuća u Australiji ističe tamnu stranu modernizma

Sa arhitektonskim potpisom Simone Hag.

Simone Hag je jedna od žena koja se ističe u oblasti arhitekture. Ona ima način da „spoji“ staro sa modernim, obezbeđujući zavidan rezultat, koji nam služi kao izvor inspiracije. Nedavno je angažovana da preuredi staru kuću u Australiji. Ovo je impresivna kuća koja ima više od 80 godina istorije i očarava svojim neverovatnim enterijerom.

Ono što je izazvalo interesovanje dizajnerke je od samog početka nepretenciozni glamur kojim su prostori kuće odisali, dajući snažan osećaj za arhitekturu proteklih decenija i prizvuk prefinjenog luksuza na svakom mestu.

Barokna estetika i vintage luksuz su samo neki su od elemenata koji karakterišu ovaj dom. Osim akcenta koji je stavljen na nameštaj i dodatke, važan je posao koji je urađen u vezi sa funkcionalnošću ove kuće. Zbog višedecenijske gradnje, bilo je potrebno renoviranje prostora koji su bili puni vlage i tragova na zidovima i podovima.

Generalno, tonovi koji se pojavljuju u celom dekoru ove kuće zasnivaju se na paleti zemljanih boja, poput braon, bele, bež, pa čak i crne na nekim mestima. Uostalom, porodica kojoj kuća pripada radije je iskoristila bezvremenski karakter ovog zdanja koje je samo po sebi izuzetno impresivno i potpuno drugačije od ostalih kojima se s vremena na vreme divimo.

U stvari, primećujemo da se na podu nalazi tepih grčke umetnice koja živi u Argentini, Aleksandre Kečagioglu, koji izgleda kao šuma, kao i svi njeni radovi. Upuštajući se u detalje u dekoraciji neverovatne kuće, vidimo da moderni elementi fantastično koegzistiraju sa bezvremenskim linijama koje dominiraju dizajnom.

Našu pažnju privlači „topla” atmosfera koja „preplavljuje” prostore, ručno rađeni tepisoni i kamini i naravno impresivna umetnička dela koja na najsofisticiraniji način ukrašavaju zidove i površine.

Takođe je važno naglasiti da drvene površine u svakoj prostoriji pojačavaju osečaj „topline“ koja je prisutna na svakom mestu, jer su tople nijanse jedan od najvažnijih faktora koji je pokrenuo arhitektu i dekoratera. Zlatni detalji se, konačno, majstorski "vezuju" sa celim konceptom.

Koristeći sve gore navedeno, stvorili su vrhunsku gradsku kuću sa intenzivnim zemljanim tonovima, umetničkim delima koji pokazuju njihovu ljubav prema umetnosti. Sve ovo je doprinelo da se obezbedi idealan udoban prostor.

„Cilj nam je bio da pomešamo različite stilove i kombinujemo bezvremenost jučerašnjeg dana sa modernim dodirima današnjice. Imamo posebnu ljubav prema viktorijanskim zgradama i objektima. Osim toga, ovakva arhitektura je direktno povezana sa našom kulturom i našom estetikom“, rekla je porodica govoreći o svom domu.

Otkrijte u galeriji još fotografija neverovatnih enterijera ove kuće!