Veličanstveni penthaus na Menhetnu sa privatnim parkom

Preduzetnik sa Menhetna, Ebi J. Rosen, proglašen je za najboljeg kolekcionara umetnosti ove godine, a upravo je predstavio svoj najnoviji projekat…

U pitanju je veličanstvena zgrada sa privatnim rezidencijama, koja je poput idealne galerije za vlasnike koji takođe obožavaju umetnička dela. Jedna od najboljih rezidencija, koja je ujedno najpogodnija za skulpturu na otvorenom, jeste veličanstveni dupleks, koji se sada može kupiti po ceni od 29.75 miliona dolara. Smešten na 10. i 11. spratu ovog nebodera, dupleks je jedina jedinica sa privatnom terasom, koja je okarakterisana bujnim zelenilom. Enterijer dupleksa meri oko 660 kvadrata, dok je privatna bašta poput vašeg ličnog parka, sa površinom od 530 kvadrata. Naravno, ona je najveća svoje vrste u Njujorku.

U enterijeru, dva lifta vam daju direktan pristup svakom spratu, dok prostori za prijem gostiju i zabave – dnevni boravak, bar i trpezarija, zauzimaju prvi nivo, a četiri spavaće sobe sa privatnim kupatilima zauzimaju drugi.  Detalji izrađeni po meri, uključujući ormariće od hrastovine, delo su renomirane kompanije Foster+Partners. Uglađeni, moderni kulinarski prostor sadrži Carrera mermerne radne površine, zajedno sa vrhunskim aparatima i vinskim frižiderima.

Skulpturalno čelično stepenište je samo po sebi umetničko delo, stvarajući galerijski prostor na dva nivoa. Na gornjem nivou, glavna spavaća soba okupira čitav južni deo, uključujući raskošno spa kupatilo sa podovima od travertina, samostojećom kadom i parnim tušem.

Više umetničkih detalja može se videti u zajedničkim prostorima zgrade, sa Rachel Feinstein slikom koja će sivm stanarima poželeti dobrodošlicu. Nameštaj pravljen po meri sa potpisom William T. Georgisa ispunjava lobi i Private Resident klub.

Smešten na trećem i četvrtom spratu zgrade, ovaj klub kao svoj glavni detalj ima bazen okupan sunčevom svetlošću, oivičen bambusom. Fitnes prostori takođe okružuju bazen, dok je privatna biblioteka okarakterisana kožnim nameštajem, bronzanim stočićima za kafu i osvetljenim globusom.

Stanari nebodera takođe imaju pristup uslugama konsijerža kroz Quintessentially Lifestyle.