Od bašte do stola je etos kog se drže brojni restorani, veličajući svoju specifičnost.
Ipak, koliko god da vam je možda naporno da slušate tu priču iznova i iznova, tačnije svaki put kada se otvori novi restoran, činjenica je da svi želimo da se hranimo zdravim sastojcima. Štaviše, čak i oni koji žive u stanovima vrtoglavo visokih nebodera imaju upravo tu želju. U Ritz-Carlton rezidencijama u Majami Biču, stanovnici će moći da stvore, uz pomoć specijalista iz Foodscape Design kompanije, svoje personalizovane jestive bašte na svojim terasama i balkonima. Inspirisani životnim stilom južne Floride, ponuda voća i povrća će biti sezonska, pa će se tako na leto uživati u mangu, na jesen u dinjama i kruškama tokom kišne sezone.
Bašte mogu biti skrojene za bilo koji od 111 luksuznih stanova i petnaest samostalnih vila, sa cenom od 500 do 10.000 dolara. Ako ne želite da zaprljate svoje ruke, ili baš niste vični baštovanstvu, možete platiti malu naknadu za održavanje svoje mini farme ili se možete pridružiti zajedničkoj bašti ove enclave, gde možete uživati u svežim kruškama i spanaću na primer.
Svo voće i povrće koje se proizvede kao deo ovog projekta, će biti deo ponude sezonskih menija koji se služi u restoranima koji su dostupni samo stanarima. Konstruisanje ovih rezidencija, koje koštaju u proseku od 2 do 40 miliona dolara, a koje potpisuje slavni arhitekta Piero Lisoni je u toku, a planira se da će biti završena do kraja ove godine, kada će zablistati i bašte o kojima smo govorili.