Summer lovin’: trendovi u dizajnu enterijera za svež i zabavan dom

Više slika

Više slika

Dani postaju sve topliji i kako sve više vremena provodimo napolju, ovo je savršena prilika da osvežimo domove najnovijim letnjim trendovima u dizajnu enterijera.

Na raspolaganju je mnoštvo fascinantnih novih proizvoda koji će vam pomoći da kreirate moderan i udoban dom za ovu sezonu. Bez obzira da li želite da ažurirate svoju dnevnu sobu, spavaću sobu ili kućnu kancelariju, ovi letnji trendovi sigurno će vas inspirisati.

Danas vam otkrivamo najzanimljivije dizajnerske ideje za leto, tako da možete da transformišete svoj dom u šik oazu dobrodošlice.

DONESITE PRIRODU UNUTRA

Leto nije potpuno bez prelepih zelenih stabala i cveća. Dekorišite dom visokim sobnim biljkama da bi vaš enterijer bio u skladu sa letnjim trendovima 2023. Sobne biljke su živa umetnička dela koja pružaju briljantnu boju u bilo kojoj oblasti. Ako ste dovoljno srećni da sunčeva svetlost sija kroz prozor, idealno je vreme da uzgajate biljke! U suprotnom, pokušajte da pronađete lažnu biljku koja izgleda stvarno.

TRENDI BOJE

Sunčani dani i odmori na plaži inspirišu nas da i u svom domu kreramo enterijere koji su sačinjeni od svetle šeme boja. Nijanse plave, pastelni i zemljani tonovi su popularni izbori boja za kreiranje enterijera koji stvara opuštajuće raspoloženje.

ZEMLJANI TONOVI

Zemljani tonovi će biti popularni u leto 2023. Smeđa, terakota i zelena mahovina su fantastične boje koje možete koristiti u svom domu kako biste stvorili prirodnu, organsku atmosferu. Ove boje izgledaju divno na zidovima, nameštaju i kućnim aksesaorima, a mogu se kombinovati i sa drugim neutralnim bojama kao što su bela, siva i bež da bi se stvorila sofisticiranija estetika.

PASTELNE NIJANSE I NEIZOSTAVNA VIVA MAGENTA

Mint zelena, nežno žuta i bebi plava su  samo neke od boja koje treba uzeti u obzir za osveženje enterijera koji je inspirisan primorjem. Ipak, ne smemo zaboraviti na „Boju godine“ moćnu i osnažujuću – Viva Magenta. To je nova nijansa crvena koja podstiče na eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja. Pantone boja godine, Viva Magenta 18-1750, vibrira živahno i energično. Bez obzira da li kupujete nameštaj i komade rasvete u ovoj specifičnoj boji, odlučite da je dodate zidovima ili kombinujete sa drugim nijansama, ova prelepa boja će u potpunosti promeniti način na koji će vaš dizajnerski projekat izgledati.

TEKSTURE I MATERIJALI

Trendovi letnjeg dizajna enterijera ove sezone uključuju mnogo toplih metala kao što su bakar, mesing i zlato, kao i tople tonove drveta koji svakoj prostoriji daju organsku atmosferu. Nameštaj i dekor od ratana postali su popularni poslednjih godina, dodajući prirodnu i boemsku atmosferu enterijerima.

HRABRI PRINTOVI

Bilo da je u pitanju cvetni ili životinjski print ispravan uzorak može u potpunosti transformisati svaki prostor. Otisci sa jakim kontrastima boja popularni su u dizajnu enterijera ovog leta. Razmotrite različite izbore kao što je na primer dvobojni geometrijski tepih. Kada ste u nedoumici, veći dizajni pobeđuju u odnosu na manje - izaberite jastuke sa printom palmi ili ananasa. Odgovarajuća upotreba uzoraka u minimalističkim sobama može poboljšati vaš stil uz zadržavanje estetske jednostavnosti.

DODIR LIČNOSTI

Mnogi veruju da su ljudi umorni od potpuno bež i neutralnih enterijera. Ukoliko ste saglasni, dodajte vaš pečat enterijeru. Razmislite o tome da pokažete svoju omiljenu kolekciju fotografija, dekora ili kroz aksesaore pokažete svoj omiljeni hobi.

Luxury Experience