Šetnja kroz vilu od 24 miliona dolara arhitekte Tošiko Morija

U srcu Njujorka, jedinstvena i ekstravagantna rezidencija čeka pronicljivog kupca sa sklonošću ka luksuznom životu i strašću za umetnost.

Nest Seekers International predstavlja remek-delo koje je dizajnirao Tošiko Mori, a koje neprimetno spaja raskoš luksuznog privatnog doma sa privlačnošću galerije savremene umetnosti. Na listi za 24 miliona dolara, ova raskošna rezidencija predstavlja spoj istorije, modernog dizajna i umetničke veličine.

Prvobitno sagrađena u 19. veku, ova građevina poseduje bogatu istoriju koja dodatno doprinosi njenom šarmu. Nekada su je koristili dizajneri tekstila kao svoj dom i dizajnerski studio, a potom je evoluirala u čudo od 1100 kvadratnih metara koje prevazilazi konvencionalne granice.

Dok se približavate imanju, fasada od cigle, ukrašena kamenim detaljima i zadivljujućim kapijama od kovanog gvožđa sa delikatnim siluetama listova, postavlja scenu za veličanstvenost koja vas očekuje u samoj vili. Privatni ulaz dočekuje stanare u kuću sa 6 spavaćih soba i 6 kupatila koja se prostire na pet spratova. Lift obezbeđuje nesmetan pristup svakom spratu, dok privatni otvoreni prostori pružaju trenutke mira usred užurbanog grada.

Na glavnom spratu se nalazi dnevni boravak, trpezarija i kuhinja - prostor dizajniran i za intimne porodične trenutke i za raskošna okupljanja. Trpezarija, sa pogledom na kaskadni vodopad, stvara očaravajući ambijent, dok vrhunska završna obrada i uređaji u kuhinji služe ljubiteljima kulinarstva.

Na gornjim spratovima se nalazi pet spavaćih soba i prostrana biblioteka/kancelarija, koja se može pretvoriti u dodatnu spavaću sobu. Primarni apartman izlazi na mirnu baštensku terasu, nudeći privatno bekstvo u bujnom okruženju. Prilagođeni plakari i sopstvena kupatila u svakoj spavaćoj sobi predstavljaju primer pažnje posvećene detaljima koji definišu ovu rezidenciju. Terasa na krovu, ukrašena drvenim podovima i ležaljkama pruža predivan pogled na obrise grada.

Bogat sadržaj raskošne vile upotpunjuje podrum od 230 kvadratnih metara, svestran prostor sa vinskim podrumom od 1.000 boca, saunom od finskog kedra i bezgraničnim potencijalom za kućnu teretanu ili prostoriju za zabave.

Ali privlačnost kuće proteže se dalje od rezidencijalnog sjaja. Imanje se može pohvaliti galerijom i prostorom za događaje koji je ugostio izložbe savremenih i međunarodnih umetnika. Sa ojačanim zidovima i ulaznim vratima od kovanog gvožđa galerija je korišćena za događaje vrhunskih brendova kao što su Gucci, Fendi, Shiseido, Rolls Royce i drugi.

Smeštena na nekoliko koraka od najboljih restorana i šoping destinacija i samo tri bloka od Central Parka i Metropoliten muzeja umetnosti, ova vila je vrhunac luksuznog života i umetničkog izraza - rezidencija gde se istorija, dizajn i savremena privlačnost spajaju u simfoniju raskoši.

Luksuzne enterijere vile pogledajte u galeriji fotografija.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience