Savršeni stan po meri arhitekte

Na internetu su se pojavile fotografije stana, koji je arhitekta Zaha Hadid dizajnirala za sebe u Majami Biču…

Njen poznati stil evidentan je u celom prostoru njenog stana sa tri spavaće sobe i četiri kupatila. Sa površinom od 236 m2, njen dom se nalazi na jugoistočnom uglu tornja W Hotel, i gleda prema okeanu. Naravno, deo stana je i veliki balkon sa kog se svakodnevno može uživati u vrhunskom pogledu.

Sam enterijer stana sadrži tipični stil ove arhitekte, pa poseduje otvaranja sa zaobiljenim uglovima između trpezarije i dnevnog boravka. Taj prelaz je akcentovan debelom metalik trakom, koja formira petlju od poda do plafona.

Sa obe strane ove podele, tanki svetlosni elementi koji formiraju niz na plafonu, kreću se dalje prema ostalim prostorijama.

Stan je opremljen sa nekoliko komada nameštaja koje je Hadidova dizajnirala tokom svoje karijere, poput Liquid Glacial staklenih stočića, i njihove više verzije koja je ovde iskorišćena kao trpezarijski sto.

Zephyr sofe koje je ova arhitekta dizajnirala za brend Cassina mogu se videti u loži, dok se njene Avia i Aria lampe koje je kreirala za brend Slamp nalaze u jednoj od spavaćih soba, koje su generalno dekorisane jednostavnom paletom boja i minimalističkim nameštajem.

Ovaj stan je skoro prodat po ceni od 5.75 miliona dolara, a nismo sigurni da li novi vlasnik planira da menja njegov enterijer.