Savršeni projekat obnove Palmer stana u Njujorku

Više slika

Više slika

Jedan par iz Los Anđelesa odlučio je da renovira svoj stan smešten u Njujorku i podari mu prostor koji odiše savršenom energijom…

Par, poreklom iz grada, preselio se u Kaliforniju pre 30 godina kako bi radio u filmskoj i televizijskoj industriji. Oboje sada u penziji, odlučili su da osveže svoj stan od 125 kvadratnih metara u kvartu Upper East Side.

Klijenti su želeli da ostanu na živopisnom uglu 57. ulice i Park avenije kako bi proveli kvalitetno vreme sa svojim sinovima koji žive u gradu, ali i imali prostor za prijatelje. Međutim, njihov trenutni stan je zahtevao promene. Pre oko 40 godina, prethodni vlasnici su kombinovali jednosoban stan sa susednim studiom. Osnovni raspored jednosobnog stana je uglavnom ostao nepromenjen, dok je studio pretvoren u glavnu spavaću sobu.

Rešeni da sprovedu potpunu renovaciju, par je angažovao Fernanda Fisbeina da ih posavetuje kako najbolje iskoristiti prostor, koji je tada imao previše pregrada, oštećene podove i obloge, zastarelu rasvetu, ogledala u kupatilima, minimalan prostor za skladištenje i nije imao vešeraj unutar stana.

Renoviranje je rezultiralo otvorenim prostorom koji pruža svetlu i prozračnu pozadinu za porodično vreme. Novi podovi od belog hrasta sa potpisom LV Wood protežu se kroz dnevne i trpezarijske prostore, kao i kroz kuhinju radi uniformnosti. Ova povezanost između društvenih prostora dodatno je naglašena kontinuiranim dizajnom plafona koji integriše direktnu i indirektnu rasvetu kroz ceo prostor.

Kuhinja služi kao centralna tačka stana. Njene pregrade su potpuno uklonjene, a novi poluostrvo se pruža prema trpezariji, povećavajući njen upotrebljiv prostor i stvarajući integrisaniju sredinu. Uvođenje otvorene kuhinje omogućava prirodnoj svetlosti da dopre do jezgra stana i pruža glatki prelaz između društvenih i privatnih prostora. Kuhinjski elementi su izrađeni od belog hrasta, a radne površine su od belog kamena.

Glavna spavaća soba je udobno mesto za opuštanje. Ekran projektora je sakriven iznad niše i spušta se za filmske večeri. Svi ugrađeni ormarići od belog hrasta izrađeni su u Bruklinu od strane AT Concepts.

Kupatilo u glavnoj spavaćoj sobi prošireno je u odnosu na originalni raspored. Obloženo je Crema Marfil mermerom i upotpunjeno je prilagođenim ormarićima, svi izrađeni od belog hrasta od strane AT Concepts. Druga spavaća soba je osvežena novim materijalima i osvetljenjem. Ovaj prostor služi i kao muzička i meditaciona soba.

Fernando Fisbein Architect uspešno je kombinovao luksuz i funkcionalnost, dok je istovremeno sačuvao autentičnost i toplinu stana. Ova renovacija svedoči o veštini i stručnosti ovog arhitekte, čineći Palmer stan mestom koje je savršena kombinacija moderne estetike i udobnosti doma.

Luxury Experience