Savršen stan za porodicu u srcu Njujorka

Landern House nije nalik drugim stambenim neboderima…

Kao prvi američki stambeni projekat renomiranog dizajnera Tomasa Hedervika, Lantern House je okarakterisan zaobljenim prozorima koji su inspirisani upravo lanternama. Sada, kada je konstrukcija ovog nebodera pri samom kraju, možemo zaviriti u njegov enterijer, koji se sastoji od dva odvojena tornje povezana centralnim lobijem, počevši od model rezidencije koja košta 5.5 miliona dolara, a koja je nastala kao delo March and White Design studija.

Ova kompanija radila je na Lantern House dizajnu od poda do plafona, dizajnirajući njegov lobi i prostore za uživanje. “Dobili smo priliku da sarađujemo sa Tomom u samom početku razvoja ovog projekta, tačnije njegovih prozora, tako da su enterijeri i arhitektura zapravo bili plod konverzacije od samog početka, što je fantastično”, izjavio je Eliot Marš. “To je definitivno bio interesantan proces. Bili smo zatečeni prozorima koji su bili tako ekspresivni i dali nam priliku da se pogiramo dnevnom svetlošću”, dodao je.

Marš i Vajt su dizajnirali prostorije tako da one poseduju osećaj otvorenosti, propuštaju prirodnu svetlost isprelamanu prozorima tako da kreira svakakve interesantne dezene. Najveći izazov bio je dizajniranje untuar samih prozora. Za ovaj segment, dizajneri su se dosetili nekoliko interesantnih rešenja – ovde možete smetiti kauč, napraviti bar ili radni kutak.

Nameštaj modelne rezidencije ne izgleda previše formalno – dizajneri su želeli da kreiralu ležerni ambijent koji ne deluje iscenirano – materijali i koža su korišćeni, umesto sasvim novi. Ovaj posebni stan sa tri spavaće sobe osmišljen je kao rezidencija za porodicu, imućnu, koju predstavljaju ljubitelji kulture i uzvišenog načina života.

Naravno, modelna rezidencija je samo maleni deo čitavog ovog projekta – zapravo, stanovi ovde će koštati od 1.6 do 17 miliona dolara. Više fotografija pogledajte u galeriji.

Luxury Experience