Savremeni enterijer u Njujorku

Da li ste u potrazi za savršenom transformacijom vašeg doma u jedan savremeni enterijer? Možda će vas upavo iz tog razloga inspirisati ovaj fantastični enterijer u Njujorku.

Stan je dizajniran sa ukusom, ali nepretenciozno. Iako postoje različiti aspekti dizajna inkorporirani u ovaj prostor, možemo reći da on nimalo ne gubi na svom "Vau" faktoru.

Da li znate da postoji način da unesete život u vaš dom bez obzira koliko ste ograničeni prostorom? Ovaj dom je savršena ideja za male stanove kojima je potrebno udahnuti život. Svetle boje koje se ovde koriste, namerno su korišćene kako bi što više svetla ušlo u dom. Svetle boje, a posebno bela čine da vizuelno prostor izgleda veće. Ovo je taktika koju dizajneri enterijera koriste da “otvore” male enterijere.

Bela, sama po sebi je moćna boja, tako da dobro funkcioniše kada se kombinuje sa smelijim nijansama. Za ovaj savremeni prostor, bela je sjajna u kombinaciji sa metalik sivom bojom. Tranzicija sa bele na sivu je mnogo blaža nego kontrast bele i crne. Iako se bela i siva savršeno dobro kombinuju, ova kuća bi izgledala poprilično dosadno bez upliva treće boje. U ovom slučaju, dodata je bogata zlatna boja od koje su izrađeni uglavnom aksesoari i delovi nameštaja poput: konzole, stolica, posuda, ručica…

Dok se bela upotrebljava na svim ključnim predmetima kao što su nameštaj, tepih, posteljina, zidovi, uz prikradanje sivih i zlatnih aksesoara, na zidovima su dve nijanse sive boje, koje se odlično dopunjuju. Kauč je sive boje i odlično se uklapa uz savremenu podnu lampu koja se nalazi pored njega. Ovakvo pozicioniranje čini ovo mesto posebnim i idealnim za čitanje knjige.

Ukoliko pažljivo pregledate fotografije, primetićete dodatak u vidu biljki zelene boje. Biljke su poželjne da bi "oživele" svaku prostoriju. One su dobrodošle u svakom prostoru za razbijanje monotonije.

Iako je ovaj enterijer dominantno savremen, možemo slobodno reći da poseduje i jedan rustičan osećaj, zahvaljujući pojedinim starinskim predmetima koji imaju dekorativnu ali i funkcionalnu namenu.

N.V.T.