Savremeni enterijer u Kijevu

Dizajn ovog sofisticiranog enterijera, kreirao je 2B.group arhitektonski studio sačuvavši i restaurirajući izvorne originalne detalje.

Ovaj stan renoviran je za jednog mladića i nalazi se u srcu Kijeva, u kući koja je izuzetan arhitektonski spomenik. Kako bi sačuvali taj duh, arhitekte su odlučile da delimično uklone unutrašnje zidove, čime su dodatno prostor učinile otvorenim i prozračnim.

Beli paneli duž celog perimetra prvog sprata, visoki plafon i gotovo potpuno odsustvo pregradnih zidova, čine prostor od 80m2 apsolutno prijatnim i sveobuhvatnim.

Arhitekte su uključile savremene elemente koji savršeno balansiraju istorijske karakteristike, kao što su originalni zidovi od cigle, drvene plafonske grede i kosi zidovi na potkrovlju.

Odabrana je monohromatska paleta boja jer dobro funkcioniše sa arhitektonskim detaljima. Opeka je pažljivo obnovljena i nudi toplu i teksturnu pozadinu glavnog stambenog prostora. Kamin u uglu sobe je dobio novi život kao žarište dnevne sobe, dok beli paneli pomažu ulepšavanju unutrašnjosti stvarajući osećaj kontinuiteta na prvom spratu.

Drugi sprat je podeljen na 3 zone - glavnu spavaću sobu, kupatilo, veliki walk-in ormar, kancelariju, vešernicu, gostinjsku sobu i kupatilo.

S obzirom da je drugi sprat izgrađen na vrhu mansardnog krova, gde zidovi i prozori nisu u ravni, arhitekte su odlučile da ih sakriju iza ravnomernih panela, dok krovni prozori osiguravaju dovoljan prodor svetla, uprkos odabiru tamnijih boja zidova.

Vredi pomenuti složenu strukturu stepeništa i ograda. U ovom okviru, inženjeri i dizajneri nastojali su da budu geometrijski tačni.

Stan pokazuje savremen i koncizan pristup arhitektonskom dizajnu. Ako volite monohromne enterijere koji sadrže brojne konstruktivne elemente, ovo mesto je savršeno za vas.

N.V.T.

Izvor Design Milk