SAVREMENI ENTERIJER TSAI VILE

Arhitektonski studio iz Bazela, HHF Architects i umetnik iz Pekinga, Ai Weiwei, udružili su se kako bi završili jedinstveni Tsai Residence projekat...

Ovaj moderni porodični dom nalazi se u Njujorku, a osmišljen je kao vikendica, dizajnirana za mladi par kolekcionara umetnosti. Dizajn se fokusira je jednostavnu konceptualnu figuru, koja je postavljena na uzvišenju koje se nalazi na dva časa vožnje od centra Njujorka. Četiri podjednake kutije izgrađene su kao jednostavne drvene konstrukcije, a obložene su galvanizovanim gvožđem. Plan prostora ove vikendice za cilj ima razbijanje ozbiljnosti eksterijera, pretvarajući prosotr u predivne celine dnevne sobe i izložbenog prostora.

Sobe u ovoj vili nalaze se na drugačijim visinama i raspoređene su u liniji koja prlazi kroz čitavu kuću, prateći malo stepenište koje formira kružni oblik. Dominantni kamin i materijali okrenjeni su predstavljanju stila dvadesetog veka američke arhitekture.

Materijal korišćen za izradu fasade podseća nas na građevine koje viđamo na malo više ruralnim područjima, ali dodatni elementi jednostavno iz nje isijavaju i daju joj plemeniti karakter. Njene horizontalne ivice dekorisane su gvožđem koje suptilno naglašava njenu strukturu.