Savremeni dupleks u Kanu

Pre neverovatnog rada Cochet Paisa, ovaj raskošni francuski stan zauzimao je samo jedan sprat i imao je površinu od 150 m2...

Projekat se sastojao od elevacije građevine, kako bi se kreirao dodatni sprat, što je rezidenciju transformisalo u luksuzni dupleks od 250 kvadrata, sa pogledom na kansku luku. Izgradnja, renoviranje i dekoracija urađeni su tokom perioda od dve godine. Neverovatni stan sa dve spavaće sobe luksuzno je dizajniran, ali koristi neutralne boje kako bi uneo osećaj trezvenosti u celokupni ambijent. Neutralni tonovi su od ključnog značaja u svim prostorijama, ali su najevidentniji u dnevnoj sobi i trpezariji.

Otvoreni prostor sa kontrastom koji vlada između nežne teksture plišanog tapacirunga i strogoće mermera i drveta, očarava svojom arhitekturom. Plafoni su dobili interesantnu dekoraciju, pa se izdvajaju zahvaljujući plafonjerama i lusterima, dok je sav nameštaj okarakterisan geometrijskim linijama i strateškim rasporedom.

Dizajnerski projekat u sebi sadrži nekoliko komada luksuznih brendova, uključujući FENDI trpezarijski sto, LONGHI sofu i luster koji se proteže od dnevnog boravka do trpezarije sa potpisom LASVI. Ipak, glavni element prostora definitivno je Lapiz Center sto koji potpisuje BOCA DO LOBO. Francuska reč je naziv za tipične kraške formacije nastale površinskim rastvaranjem krečnjačkih ili dolomitnih stena. Detalji sjajnog mesinga i reflektivne stranice pripisuju ovom umetničkom delu luksuznog dizajna umetničku, a istovremeno udobnu i toplu lepotu.

Crni akcenti, poput velikih ramova, daju uglađeni dodir veličanstvenom stanu, u skladu sa raskošnim kanskim okruženjem i vibracijom. U trpezariji, FENDI sto ispraćen je ekskluzivnim Charla trpezarijskim stolicama koje kreira brend LUXXU. Koristeći isti materijal za tapaciranje koji smo mogli videti na sofama, ove stolice su oličenje fantastične elegancije. Njihov veličnastveni dizajn je savršeni primer vanvremenskih linija sa modernim preokretom, koji koristi kompleksnost luksuznih materijala poput pliša, mesinga i lakiranog drveta.

Otvoreni prostori, u kombinaciji sa luksuznom i savremenom estetikom, mogu se osetiti u čitavom stanu. Upotreba različitih dezena, materijala i tekstila, pretvorila je ovaj dupleks u unikatni projekat. Kuhinja koristi luksuzne aparate i alate, uz upotrebu neutralnih tonova koji idu od bež, braon i nude, istovremeno se izdvajajući od drugih prostorija koristeći klasičniji pristup dizajnu.

Sobe su i dalje pravolinijski okarakterisane, koristeći slične materijale viđene u dnevnom boravku. Sa detaljima na podivima i lusteru, glavna spavaća soba se izdvaja od svih drugih. Detalji zlatnog mesinga su zvezde u svim manjim komadima nameštaja, a pritom, ne mogu se videti bilo gde drugde u čitavom stanu.

Drugi izuzetno moderan i estetski dopadljiv prostor, koji koristi organske oblike pomešane sa pravim savremenim linijama, predstavlja glavno kupatilo, koji uniformisanim bojama daje ton luksuznom prostoru.

Foto: COVET HOUSE