Savremeni dizajn koji spaja industrijsku eleganciju sa toplinom doma

Više slika

Više slika

Sa globalnim portfolijom završenih projekata, uključujući luksuzne kuće, privatne jahte i komercijalne prostore, Askdeco, firma za dizajn sa punom uslugom sa sedištem u Libanu, sa ponosom predstavlja svoj stambeni projekat One Oak 3&4 B2 u dinamičnom srcu centra Bejruta, grada domaćina svetski poznatih modnih dizajnera, galerija umetnosti, scenskih umetnosti i trendi bistroa i kafića.

"One Oak 3&4 B2 je moderni porodični dupleks površine 700m² koji pripada mladom paru sa bebom", kaže Nisrine Nasr, suosnivač i dizajner enterijera u firmi Askdeco. "Kada smo se prvi put sastali sa klijentom, njihova vizija je bio industrijski stil doma, ali tokom projekta, ta ideja je evoluirala u viziju sofisticiranijeg i udobnijeg prostora".

Prihvatanje ljudske prirode

Sa više od 17 godina iskustva u dizajnu enterijera, Askdeco je sarađivao sa klijentima svih uzrasta i multikulturalnog porekla, od parova i mladih porodica do pojedinaca. Predstavljajući se kao stručnjaci za kreativnost i upućeni u različite ere, stilove, materijale i prostorne odnose, firma prepoznaje da su umetnost i nauka razumevanja ljudskog ponašanja ključ za stvaranje optimalno funkcionalnih prostora za njihove klijente.

"Naši klijenti često dolaze sa idejama koje podstiču proces dizajna, ali nisu sigurni šta tačno žele", kaže Nasr. "Kada zajedno radimo na papiru, razvijamo planove i pružamo im 3D prikaze, to daje život viziji onoga što zapravo mogu imati u svom domu".

Unos topline

U slučaju One Oak 3&4 B2, proces je počeo tako što je Askdeco klijentu predstavio planove za industrijski osećaj sa luksuznim elementima. Argumentujući svoj slučaj, Askdeco je uspeo da stvori dva paralelna 3D modela prostora, predstavljajući i originalnu viziju klijenta i promenjenu viziju firme. Boje zemlje, zidovi sa teksturama betona, završni sloj od metala, mediteranski sivi mermerni pod i smeđe drvo uvode industrijske elemente stila. Zadržavajući industrijske elemente koje je klijent želeo, Askdeco je uneo topliji dizajn, koristeći drvo i metal u nekim trenucima kako bi postigao udobniji efekat. 3D modeliranje je omogućilo klijentu bolje razumevanje predložene vizije dizajnera, koju su rado prihvatili.

"Podsticanjem klijenta da se uključe u proces donošenja odluka, razvija se veoma prijatan i funkcionalan odnos", objašnjava Nasr. "Takođe, osigurava se dobro upravljanje vremenom i, prema tome, pravilna upotreba resursa klijenta".

Ljubazan dom

Sa zadivljujućim pogledima na Sredozemno more i antičke rimske ruševine s jedne strane, i dinamičnim i šarenim ulicama centra Bejruta s druge, One Oak 3&4 B2 uspešno postiže harmoničnu ravnotežu između zagasitih i monotonih paleta boja tvrde arhitekture i nasumičnih bljeskova vibrantnih nijansi. Pažljivo odabrana umetnička dela, eklektični nameštaj i jedinstveni dodaci daju život industrijskim elementima dizajna prostora i modernom nameštaju iz repertoara međunarodnih dobavljača brenda Askdeco.

Prostor je podeljen na dva veoma različita ambijenta, uključujući javni prostor na gornjem nivou i intimniji prostor na donjem spratu. Gornji nivo One Oak 3&4 B2 je dizajniran za zabavu i opuštanje, odražavajući stil života klijenta, sa prostorom za prijem sposobnim da ugosti okupljanja van spavaćih prostorija. Gornji nivo sadrži salu za cigare, bar i prostor za aktivnosti, pri čemu poslednji sadrži visokokvalitetni bilijar sto Toulet i savremeni stoni fudbal dizajniran od strane Teckell brenda.

Povezujući ova dva nivoa, impozantno spiralno stepenište u obliku kaveza služi kao tranzicija, spuštajući se u znatno intimniji prostor sa spavaćim sobama opremljenim Flou krevetima, savremenom Alno kuhinjom i dnevnim boravkom porodične sobe sa udobnostima kao što su Minotti sofa i Poltrona Frau dnevni krevet. Donji nivo prostora takođe sadrži glavno kupatilo koje je daleko od običnog, sa staklenom kadom Palazzani Avi i Fantini elementima koji služe kao centralni deo ambijenta dizajniranog za potpuno opuštanje.

"Dobro dizajnirani prostori funkcionišu bez napora i unapređuju kvalitet života onih koji ih zauzimaju", objašnjava Nasr. "Naša firma je radila na brojnim komercijalnim projektima, ali dodatna nagrada u vidu toga da ljudi zaista sebe osećaju kao kod kuće u svom novo dizajniranom prostoru čini rad za privatne klijente veoma posebnim."

Luxury Experience