Saudijski milijarder prodaje luksuzni penthaus u Njujorku uz popust od 64 miliona dolara

Uprkos kupovini jednog od najskupljih penthausa u Njujorku, saudijski milijarder nije proveo nijednu noć u njemu tokom osam godina, a sada prodaje ovu luksuznu nekretninu uz popust od 64 miliona dolara...

Favaz Al Hokair, istaknuti saudijski tajkun, godinama je postepeno smanjivao cenu svog raskošnog penthausa u Njujorku, čineći ga jednom od najzanimljivijih ponuda na tržištu. Samo je pitanje vremena kada će još jedna godina čekanja možda doneti još veći popust, naravno, ako neki drugi milijarder odoli ovoj primamljivoj ponudi. Vlasnik je raskošne rezidencije na adresi 432 Park Avenue na "Billionaires’ Row" na Menhetnu, i sada je prodaje za 105 miliona dolara.

Godine 2021. ponudio je ovaj penthaus od 800 kvadratnih metara sa šest spavaćih soba i zadivljujućim pogledom na Central Park za 170 miliona dolara. Zatim je 2023. godine smanjio prodajnu cenu za neverovatnih 39 miliona dolara, nudeći ga za 130 miliona dolara. Najnovija tražena cena rezultat je tri naporne godine pokušaja da proda ovu raskošnu nekretninu. Iako je popust od 65 miliona dolara od početne cene neverovatan, biznismen i dalje želi da profitira, s obzirom na luksuzne dodatke koje njegova rezidencija poseduje.

Nekretnina, kupljena 2016. godine za 87,66 miliona dolara, sadrži vrhunske dodatke od Hermes, Louis Vuitton i Bentley. Svi skupi dodaci i umetnička dela deo su cene od 105 miliona dolara. Iznenađujuće, Al Hokair nije proveo nijednu noć u ovom raskošnom domu, a ipak ga je očuvao u savršenom stanju. Izgleda kao idealan prostor za nekoga poput Roj Logana, sa luksuznim dodacima kao što je privatni lift koji se otvara u prostranu veliku sobu.

Veličanstvenost se nastavlja u privatnoj biblioteci sa prostorom za odmaranje i veličanstvenom glavnom spavaćom sobom sa garderobom. Privatno kupatilo ima podove sa grejanjem, mermerne pločice i prilagođene ormariće. Dnevna soba apartmana ima ne jedan, već dva toaleta i kamin.

„Penthaus na 96. spratu na adresi 432 Park Avenue predstavlja vrhunac luksuza, ekskluzivnosti i zaista je jedinstven na tržištu,“ rekli su Lila Nejad i Nobl Blek iz Douglas Elliman, koji drže listing. „Izuzetno smo uzbuđeni što donosimo ovu nekretninu na tržište po ceni koja je u skladu sa tako retkom ponudom,“ dodao je Blek

Luksuz života na kultnoj adresi kao što je 432 Park Avenue proteže se dalje od penthausa. Ova prestižna kula ima svoj restoran, dobro opremljeni fitnes centar sa studiom za jogu. Tu je i zatvoreni bazen od 75 stopa, parno kupatilo i sauna, soba za bilijar, poslovni centar i igraonica za decu.

Ko je Favaz Al Hokair?

Sa bogatstvom od 1,2 milijarde dolara, 58-godišnji Al Hokair je osnivač Fawaz Abdulaziz Alhokair Grupe. Investiciona firma ulaže u komercijalne nekretnine, maloprodaju mode, prehrambeni i zabavni sektor. Ovaj imućni stanovnik Rijada poseduje 19 tržnih centara samo u Saudijskoj Arabiji. Pored penthausa u Njujorku, Al Hokair je 2019. godine kupio vilu u Bel Eru za 94 miliona dolara. Ova nekretnina je prvobitno bila ponuđena za 250 miliona dolara, čineći je jednom od najskupljih ponuda kuća u Sjedinjenim Državama u to vreme.

Luxury Experience