Samo u Hong Kongu - stan od 300 kvadrata prodat za 59 miliona

Kao što i sami znate, na teritoriji Azije nalaze se neki zaista luksuzni i dekadentni posedi, a jedan od njih je stan u Hong Kongu koji je skoro prodat po ceni od 59 miliona dolara…

Transakciju je obavio CK Asset Holdings Ltd. koji je u vlasništvu tajkuna u svetu nekretnina, Viktora Lija, i smatra se rekordnom prodajom u ovom sektoru. Prostirući se na oko 300 kvadrata, luksuzni penthaus dolazi sa sopstvenim bazenom i tri parking mesta. On okupira dvadeset treći sprat u 21 Borrett Road projektu, jednoj od najluksuznijih stambenih šema regiona.

Sa pet spavaćih soba i čitavom flotom pogodnosti, ovaj stan je oborio rekord koji je postavio luksuzni razvojni projekat u Mount Nicholsonu 2017.godine, i samim tim, postao je najskuplji stan Azije. Možemo slobodno reći da njegova prodaja indicira trend oporavka tržišta luksuznih nekretnina, nakon pada koji je izazvala pandemija korona virusa.

Prema navodima, cene luksuznih domova pale su za osam posto tokom prethodne godine, ali uzimajući u obzir skorašnje prodaje poput ove, globalno tržište je na pravom putu ka oporavku. Po svemu sudeći, sa pandemijom ili bez nje, tržište luksuza uvek pronalazi svoje kupce.