Romantičan enterijer zamka Sant’Eurasia

Zamak se nalazi na brdu u Umbiji, sa pogledom na spektakularni grad Arezzo i umbrijska brda, pa sve do Firence i Toskane…

Evgeny Lebedev, imućni ruski biznismen koji poseduje i vodi medijsku imperiju (Evening Standard i Intependent Newspapers, Channel 6 TV u Britaniji), sin je ruskog oligarha Alexandera Lebedeva. Evgeny je pronašao ovaj zamak kada je bio ruševina, romantično postavljena na brdu u Umbiji, sa pogledom na spektakularni grad Arezzo i umbrijska brda, pa sve do Firence i Toskane.

On se zaljubio u ideju romantične restauracije ovog predivnog i istorijskog mesta, koje potiče iz 12.veka. Restaurirao je čitavu njegovu površinu od 3.000 m2 i podario mu njegovu staru slavu, glamur i eleganciju. U ovom poduhvatu pomogao mu je dugogodišnji prijatelj i ljubitelj Italije, poznati dizajner enterijera Martyn Lawrence Bullard. Zajedno su savršeno osmislili dekoraciju zamka i pomogli njegovu restauraciju – pri čemu nijedna promena nije narušila njegov istorijski izgled. U tome su sarađivali sa arhitektom Domenicom Minichilli, koji ima studio i arhitektonsku praksu u Rimu. On im je pomogao da definišu originalne zidove i raspored prostorija u ovom zamku, kako bi savršeno i neodoljivo podsećali na njegovu strukturu iz 12.veka, čiji je deo i šarmantna mala kapela.

“Svuda po svetu smo tragali za umetničkim predmetima baš iz tog perioda, delovima arhitekture, nameštajem i materijalima, kako bi zamak izgledao što originalnije. Cilj nam je bio da za krajnji rezultat dobijemo prostor koji deluje kao da je u njemu živelo nekoliko generacija iste porodice i da su sakupljali predivne predmete i umetnine, koji su se prenosili sa generacije na generaciju. Odlučili smo da je to bolja opcija od obične posete prodavnicama antikviteta!” Pažljivi izbori dizajnera prilikom kupovine na interesantim mestima i od uglednih dilera antikvitetima postigao je baš taj traženi osećaj.

Kamine, koji potiču iz 16. i 17.veka, Martyn je kupio u Belgiji, gde je pronašao originalne italijanske komade koji su karakteristični baš za ovu regiju. Kameni podovi su ručno birani iz lokalnih kamenoloma gde su sazrevali, dok su ormarići dizajnirani i napravljeni od strane lokalnih majstora zanata, sa ugledom na originalne detalje koje su Martyn i Evgeny pronašli dok su obilazili zamak. Čak su i detalji od gvožđa pažljivo urađeni kako bi reprodukovali dizajne koji su karakteristični za područje Umbrije u 17.veku. Martyn je reprodukovao sve komade nameštaja koje je bilo nemoguće pronaći, koristeći najfinije primere kao vodič. Kreirao je interesantne kombinacije novog nameštaja i originala i tako čitavom zamku dao magični osećaj.

Uz dodatak bazena koji je sakriven u brdima, teretane i Hamama koje je dizajnirao arhitekta, grandioznost je još jednom vraćena ovom kraljevskom umbrijskom imanju, a što je još važnije, kako Martyn kaže “kreiran je istinski testament Evgenyeve strasti i ljubavi prema Umbriji”. Ovaj zamak je sada najbolji element ove regije i postao je dragulj u Lebedevovoj kruni dostignuća.

Martyn Lawrence Bullard je nagrađivani dizajner enterijera iz Los Anđelesa, a poznat je po svom širokom spektru stilova i eklektičnih, ali ipak prefinjenih i gostoprimljivih enterijera. Njegova pažnja koju posvećuje detaljima i posvećenost vrhunskom kvalitetu doneli su mu svetsko priznanje i brojne nagrade. Njegov rad se pojavio u više od 400 prestižnih publikacija, a njegovi klijenti su brojna imena sa A liste, poput Tommy Hilfiger, Cher, Ellen Pompeo, Eve Mendes, Edwarda Nortona, Christina Aguilere, Jimmy Choo butika i brojnih hotela. On se nalazi na listi 100 najboljih dizajnera enterijera na svetu, a pored svojih usluga dizajniranja, poseduje i kolekciju tkanina, tapeta, sveća i nameštaja. Nedavno je predstavio svoju novu liniju nameštaja, koja kao i ostatak njegovih radova, stremi različitosti i kreativnosti.

www.martynlawrencebullard.com

 Ministudio Magazin