Residence W - Dizajn penthausa u pilotskom maniru

Residence W, koji se nalazi u gradu Kaupuu, dizajniran je za odmor jednog pilota, koji veći deo svog života provodi u avionu…

Kao rezultat svog zanimanja, pilot je žudeo za oazom u kojoj će moći da se opusti i odmori između svojih putovanja. Kako bi mu ispunili želju, fws_work studio kreirao je toplo, umirujuće okruženje, uz upotrebu prirodnih materijala i neutralnih boja.

Gipsani zidovi i hrastovina su osnova ovog dizajna, ispraćeni elementima od pletene trske, rebrastog stakla, pločicama obojenim tehnikom enkaustike i slojevitim komadima nameštaja. Ormarići pravljeni po meri, koji se mogu primetiti u čitavom enterijeru ovog doma, uzdižu prostor na novi nivo svojim vrhunskim kvalitetom.

Kuhinja je okarakterisana nesvakidašnjim ambijentom, zahvaljujući crnim kuhinjskim elementima, crnim zidnim pločicama, kožnim ručkama i radnim površinama kreiranim od kamena, dok jedan od ormarića poseduje vrata od ratana, savršeno akcentujući staklene komade i pribor za jelo smeštenih u pozadini, koji je dodatno naglašen osvetljenjem polica, koje se naziru kroz perforacije.

Glavni segment ovog doma kombinuje kuhinju, dnevni boravak, trpezariju, ulazni deo i kutak za čitanje u jednom velikom, otvorenom prostoru, koji odiše gostoljubivošću i ambijentom koji poziva na opuštanje nakon dugog radnog dana.

Niska drvena pregrada odvaja radnu zonu od dnevnog boravka i kutka za čitanje. Ugradna polica za knjige ima dovoljno skladišnog kapaciteta za sve tematike i dovoljno prostora za suvenire kupljene tokom obilaženja sveta. Originalni noseći zid obložen je panelima od hrastovine koji ga savršeno maskiraju, igrajući istovremeno ulogu vizuelne separacije između prostora koji su namenjeni akciji i opuštanju.

Hodnik nas vodi do dve spavaće sobe i jedne prostorije sa više funkcija u kojoj se nalazi zid od pletene trske, obezbeđujući prirodnoj svetlosti da prodire u hodnik.

Penthaus je opremljen u muškom stilu, i savršen je za odmor ovakvog svetskog putnika...

Luxury Experience