Remek delo arhitekture - novi penthaus u Zaha Hadid neboderu u Majamiju

Kada je pogled na samu zgradu upečatljiv poput onog koji se pruža iz penthausa, znate da imate posla sa remek delom arhitekture…

Novi, rezidencijalni kompleks u Majamiju, One Thousand Museum Residences, dolazi sa potpisom Zaha Hadid Architects, već sada je postao znamenitost grada u kom se nalazi, uprkos tome što se smatra jednim od najizazovnijih projekata arhitekture za izvođenje u čitavom svetu, zbog svog interesantnog egzoskeleta. Čuveni motivi “suze” mogu se videti u svim zajedničkim prostorijama, uključujući ogroman wellness centar na otvorenom, heliodrom, privatni klub na plaži i trezor koji se nalazi u sklopu hotela. Ukoliko razmišljate o kupovini penthausa, znajte da će vam komšije biti i Dejvid i Viktorija Bekam.

Na pedeset spratova iznad površine, nalazi se jedna od deset vila, koje okupiraju čitav sprat. Ovaj penthaus ima pet spavaćih soba, šest ipo kupatila i površinu od 1.150 kvadrata. Ujedno, on je jedino zdanje koje funkcioniše po principu “ključ-u-ruke”, a njegov enterijer i nameštaj potpisuju Hernan Ariaga i Luxury Living.

U potpunosti opremljen pametnim tehnologijama, koje su zasnovane na aplikacijama, ambijentalnim karakteristikama i elektronikom, ovaj penthaus vam pruža priliku da uživate u dnevnom boravku koji je akcentovan staklenim zidovima, kućnoj teretani, medijskoj sobi i kuhinji koja dolazi sa italijanskim potpisom.

Mermerni podovi doprinose eleganciji čitavog prostora. Krilo posvećeno vlasnicima sadrži sopstveni bar, raskošnu kadu i dva ugradna garderobera. Kupatilo, koje meri oko 60 kvadrata, nudi vam spektakularan pogled na grad. Terasa vam daje mogućnost da se opuštate pod suncem kad god to poželite, dok uz penthaus idu i četiri parking mesta.

Cena penthausa je 18.8 miliona dolara.