Prostrani stan u jednoj od najaristokratskijih zgrada u Njujorku može biti vaš za 25 miliona dolara

Postoji nekoliko ulica tako poznatih širom sveta kao što je njujorška Park avenija, a još je manje rivala elegantnoj stambenoj zgradi koja se nalazi na severozapadnom uglu ove ulice.

Kula od crvene cigle, koju je projektovao arhitekta Rosario Kandela, završena je početkom 1930-ih i uzdiže se na četvorospratnoj bazi od krečnjaka. U zgradi se nalazi samo 18 stambenih jedinica, od kojih se većina prostire na ceo sprat.

Jedan od stanova koji se nalazi na devetom spratu upravo je na prodaju za 25 miliona dolara, sa uobičajenim troškovima koji iznose više od 26.000 dolara mesečno. Besprekorno održavan i ažuriran stan od 650 kvadratnih metara u vlasništvu je Linde i Džejmsa Robinsona poslednjih 20 godina.

Ukupno ima šest spavaćih soba sa sopstvenim kupatilom i sedam kupatila, kao i nekoliko toaleta. Plafoni su visoki, a ceo stan je ispunjen prirodnim svetlom zahvaljujući 42 velika prozora koji su zvučno izolovani da blokiraju gradsku buku.

Na jednom kraju dnevne sobe se nalazi udobna biblioteka, a na drugom je trpezarija sa zelenim zidovima. Sve tri sobe imaju kamine na drva. Dvosobna batlerova ostava povezuje trpezariju sa elegantnom kuhinjom, koja uključuje ugrađeni deo za doručak. Iza kuhinje, prostor koji je prvobitno dizajniran sa pet soba za osoblje sada sadrži ogromni vešeraj, kućnu kancelariju i malu sobu sa sopstvenim kupatilom za goste ili osoblje.

Kada je reč o spavaćim sobama, dve su za goste ili porodicu, treća se trenutno koristi kao medijska soba, a četvrta je povezana sa primarnim apartmanom koji se sastoji od velike spavaće sobe, dva kupatila i velikog garderobera.

Iako se stanovi u zgradi ne prodaju često, ranije ove godine izvršni direktor kompanije Estee Lauder, Vilijam Loder izdvojio je skoro 25 miliona dolara za stan na celom spratu direktno ispod jedinice koju je kupio 2007. za 27,5 miliona dolara.

Kako izgledaju enterijeri ovog luksuznog stana pogledajte u galeriji fotografija.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience