Pogledajte enterijer elegantne gradske kuće u Melburnu

Jolson Architecture & Interiors kombinovao je dva stana kako bi stvorio savremenu gradsku kuću ispunjenu svetlim nijansama i gracioznim linijama i oblicima.

Ova trospratna gradska kuća prvobitno je bila sačinjena od dva stana sa niskim plafonima i prozorima okrenutim na jednu stranu. U pokušaju da stvore prozračne, svetlom ispunjene prostore, australijski studio Jolson Architecture & Interiors zadržao je samo nosive zidove i krov. Glavni izvor inspiracije za tim bila je originalna obrnuta lučna fasada, koja je kasnije pojednostavljena kako bi građevini dala moderan izgled. Istovremeno, enterijer je ispunjen zaobljenim oblicima - od zakrivljenih linija gipsanih zidova do glatkih obrisa nameštaja.

Glavni prostor - dnevni boravak u kombinaciji sa kuhinjom i trpezarijom - nalazi se na poslednjem spratu, odakle se otvara veličanstven pogled na grad, a spavaće sobe se nalaze dole. Nivoi su povezani spiralnim stepeništem - glavnim ukrasom projekta. Vijugava bela čelična konstrukcija podseća na skulpturu velikih razmera koja „preseca“ centar kuće.

Dizajneri su pokušali da stvore elegantan enterijer koji će dugo ostati relevantan. Ceo prostor je uređen u svetlim bojama koje su naglašene teksturom završnih materijala. Ostrvo i pozadina u kuhinji i ormar u kupatilu popločani su kamenom, podovi su izrađeni od američkog hrasta, a stolarija je ukrašena mesinganim umecima.