Počela izgradnja privatnih Four Seasons rezidencija

Four Seasons otpočinje izgradnju svog projekta u Jerba Buena distriktu San Franciska…

Prema kraju dvadesetog veka, odmarališta su počela da nam nude privatne rezidencije: Four Seasons je svoj prvi resort sa rezidencijama predstavio 1996.godine, da bih samo pet godina kasnije, u tome ispratio i Ritz-Carlton, debitujući sa svojim projektom u Majamiju. Pored svojih privatnih rezidencija koje su deo odmarališta, Four Seasons brend najavio je četiri samostalna privatna rezidencijalna projekta, koji će nići u Los Anđelesu, Marakešu, Londonu i San Francisku.

Four Seasons Private Residences projekat u San Francisku biće smešten u srcu modernog kulturno-umetničkog distrikta. 146 rezidencija koje će biti smeštene u dva nebodera, imaće savršeni pogled na Jessie skver. Jedan od tornjeva će biti skoro renovirana aronson zgrada, struktura sa 43 sprata koja je originalno podignuta 1903.godine, a koja će u svom prizemlju sadržati meksički muzej. Drugi toranj je novi neboder koji se gradi od kamena i stakla, a koji će imati 45 spratova.

Kako bi eksterijer obe građevine dobio umetnički osećaj vredan ovog dela grada, modernizam jednog nebodera pomešan je sa istorijskom elegancijom drugog. Restaurirana ciglena fasada Aronson građevine dobila je detalje od terakote, kao i obnovljene drvene prozore. Ultramoderni novi neboder, u sebi će sadržati 128 Four Seasons privatnih rezidencija, a biće okarakterisan volumenima stakla i zidova koji se smenjuju.

Rezidencije će imati od dve do četiri spavaće sobe, a meriće od 280 do 400 kvadratnih metara, zajedno sa 11 projektovanih jedinica penthausa. Njihove enterijere dizajniraće Handel Architects studio. Impresvini životni prostori, kuće kancelarije, kamene radne površine, premijum kuhinjski aparati i prozori od poda do plafona će krasiti svaki od njihovih šik prostora.

Razne luksuzne pogodnosti za vlasnike biće smešene na petom spratu tornjeva, uključujući privatnu trpezariju, fitness centar, ložu sa barom i kaminom, kao i besprekorno uređenu terasu.

Procenjeno je da će cene stanova početi od 2.5 miliona dolara, dok će se za penthaus tržiti i do 15. Planirano je da će projekat biti završen 2020.godine.