Planinska kuća u Kaliforniji postaje vrhunsko mesto za zimske vikende

Planinska kuća u Kaliforniji kombinuje lepotu pejzaža sa prefinjenim modernizmom.

Severni deo Kalifornije ističe se na mapi po lepoti i spokoju koji vlada u atmosferi. Tamo negde, među planinskim vrhovima, na najimpozantniji način ističe se kuća, jedna od najlepših arhitektonskih kreacija kojoj se divimo u poslednje vreme. U pitanju je zapravo porodični dom.

Kuća u oblasti doline Napa izgrađena je kasnih 90-ih, a sada je po prvi put renovirana od strane arhitekte Brendona Jorgensena. Vlasnici su tražili da se obezbedi okruženje koje je potpuno prijatno za hladne mesece u godini. Porodica je navikla da vikende provodi u svojoj vikendici otkako je kupila kuću, zbog čega uvek žele da je vide urednu i lepu.

Što se tiče novog izgleda kuće, primetne su brojne promene, a jedna od glavnih je u potpunosti promenjen prednji i bočni deo, pri čemu su zidovi ustupili mesto ogromnim prozorima, kako bi se pružila neograničena svetlost.  

Zaista je impresivan način na koji se priroda "vezala" sa ultra modernim karakterom kuće. To je savršeno okruženje koje postaje "jedno" sa šarmom prirode svakog godišnjeg doba.

Produbljujući unutrašnjost prelepe vile, možete direktno osetiti materijal glavnog junaka koji nije ništa drugo do drvo u veoma svetlom tonu, koje je veoma moderno i istovremeno neutralno - može se lako kombinovati sa raznim drugim bojama. Ono na šta je dizajner enterijera prešao su minimalističke linije u pogledu dekoracije. To je učinio kako bi osigurao savršeno harmoničan rezultat bez nepotrebnih elemenata.

Na osnovu belih zidova i ogromnih prozora koji služe za prodiranje svetlosti, odabran je moderan drveni nameštaj, koji je, iako nov, dao vintage šik karakter celoj kući. U ukupnom rasporedu vidimo da strogost vodi glavnu reč, iako su dodati jedinstveni elementi poput tkanine na sofama i krevetima i impozantna umetnička dela.

Iako su tople nijanse zaštitni znak vile i dobro se uklapaju sa spoljašnjim pejzažima planine, pažnja je posvećena malim detaljima u smelim bojama koji na divan način krase police i ističu se kao celina zbog njihovih smelih tonova. Na primer, postavljene su tamne vaze sa kineskim referencama, antikviteti u metalik nijansama, modni albumi i dizajnerske knjige, šareno cveće koje obezbeđuje boju i „život”.

Gledajući sve enterijere, možemo zaključiti da, prijatna i topla atmosfera vlada u svakom prostoru i pruža sanjive trenutke vlasnicima svaki put kada posete svoju vilu vikendom.

Pogledajte galeriju da biste otkrili više fotografija kuće!