Planinska kuća u Kaliforniji oličava modernizam na najotmeniji način

Severni deo Kalifornije ističe se na mapi po lepoti i spokoju koji dominira atmosferom i umnogome se razlikuje od svega što preovladava u urbanom pejzažu.

Tamo negde, među planinskim vrhovima, na najimpozantniji način ističe se prelepa rezidencija, jedna od najlepših arhitektonskih kreacija kojima se divimo u poslednje vreme. Reč je o vikendici koja je u vlasništvu porodice koja stalno živi u Los Anđelesu.

Kuća je izgrađena 70-ih godina i ovo je bila prva veća promena koja se dogodila posle toliko godina. Ekstremni preobražaj uradio je arhitektonski studio Marmol Radziner. Vlasnici su od njih tražili kreiranje okruženja koje je savršeno za uživanje tokom hladnijeg dela godine. 

Od prvog trenutka primećujemo kako se neverovatno tople nijanse kombinuju sa hladnijim tonovima, poput bele i sive. Ipak, bež i druge slične zemljane boje imaju vodeću ulogu i stvaraju ultra prijatnog okruženja koje je moderno i izuzetno porodično. Zaista je impresivan način na koji se priroda "vezala" sa ultra modernim karakterom rezidencije i postala "jedno" sa šarmom prirode u bilo koje doba godine.

Udubljujući se u enterijer prelepe vile, možemo primetiti da je „zvezda“ niko drugo do drvo u veoma svetlom tonu, koje je veoma savremeno i istovremeno neutralno - lako se kombinuje sa raznim drugim bojama. Ono na šta je dizajnerski tim obratio pažnju su minimalističke linije u pogledu dekoracije.

Na osnovu belih zidova i ogromnih prozora koji služe za propuštanje svetlosti, izabran je moderan drveni nameštaj, koji je, iako nov, dao vintage šik karakter celoj kući. U celom rasporedu vidimo da je minimalizam dominantan, iako su dodati jedinstveni elementi koji nekim prostorijama daju estetski izraz. Među njima su drvene površine, pletenine na sofama i krevetima i impozantna umetnička dela.

Posmatrajući sve delove ove vikendice, jedan po jedan, otkrivamo prijatnu atmosferu i moderan prostor, koji pruža sve udobnosti za potpuno osvežavajući boravak, daleko od urbane vreve i ubrzanog tempa zahtevne svakodnevice.

Više fotografija kuće pogledajte u galeriji!

Pogledajte galeriju

Luxury Experience