Planinska kuća iz snova u Francuskoj pretvara se u vrhunski zimski raj

U planinskom gradu Mežev u Francuskoj magija kao da dobija svoj puni sjaj i oživljava naročito u ovo vreme, kada će pejzaž polako početi da se "oblači" u belo.

Lepota prevazilazi maštu i pejzaž postaje vrhunsko mesto za uživanje tokom zime. Osim prelepog ambijenta, mir je nešto što dominira atmosferom, dok kuća ima vrlo malo, zbog čega se „slow living“ koncept precizno odražava na svakoga ko se tamo nalazi.

Porodica iz Pariza ima sreću da poseduje planinsku kuću u okolini, koja je pravo arhitektonsko remek-delo, ali i savršen izvor inspiracije za zimsku dekoraciju. Kuća nosi potpis dekoratera Eliota Barnsa, koji je izrazio sav svoj talenat u dizajnu, obezbeđujući potpuno moderno okruženje, koje na najupečatljiviji način ističe njegov neverovatan snežni scenski krug.

Dizajner enterijera je angažovan da dizajnira enterijere divne kuće, sa velikim naglaskom na detaljima. Već na prvi pogled vidimo da su sve prostorije izuzetno svetle, što je posledica visokih plafona koji poprimaju trouglasti oblik. U međuvremenu, drvo je najosnovniji građevinski materijal i vidimo kako dominira u raznim nijansama, koje obezbeđuju dimenziju i ugodan karakter.

Najveći deo kuće čine zemljane nijanse braon i bež, dok ima mnogo smelih tonova, među kojima se izdvajaju tamnocrvena i moderna crna. Sa ovim opcijama boja, dizajner je uspeo da uravnoteži klasiku sa ultra modernim dizajnom i rezultat je jednostavno neverovatan.

Svi enterijeri su jedinstveno povezani sa spoljašnjim uslovima i ambijentom iz bajke. Osnovni materijali koji čine ceo dizajn su kamen i drvo – odnosno oni koje smo navikli da viđamo u ovakvom tipu planinarskih kuća. Tople nijanse, rustični detalji i moderne reference čine pozadinu kao iz bajke.

Pored drveta koje dominira, primećujemo i kamen kao osnovni materijal koji ulepšava celokupnu atmosferu i daje još više zimskog i planinskog stila. Kameni kamin u sredini dnevne sobe, drveni plafon i ostali drveni elementi se lepo uklapaju sa dekorativnim elementima. Mnogi od njih - uglavnom posuđe za jelo i neka umetnička dela - potiču iz prošlih decenija, ali se savršeno slažu sa ostatkom najnovijih referenci.

Što se tiče nameštaja, drvo ponovo ima vodeću ulogu, kao i veliki broj metalnih elemenata koji su pametno postavljeni, čineći celu estetiku veoma zanimljivom. U gotovo svakoj prostoriji, zapravo, postoji kamin - zaštitni znak svake planinske kuće, koji pojačava toplu atmosferu - metaforički i doslovno!

Čini se da se sve tako sanjivo "vezuje" jedno sa drugim, dok je krajnji rezultat, osim što je veoma moderan i apsolutno vanvremenski.

Pogledajte galeriju da biste otkrili više fotografija planinske kuće!