Penthaus vredan 63 miliona dolara u najvišoj stambenoj zgradi na svetu

Ovaj predivan stan u Central Park tornju se prostire na 700 kvadratnih metara i nudi panoramski pogled na „grad koji nikad ne spava“.

Oni koji imaju vrtoglavicu možda će želeti drugo mesto za život, ali ako se ne plašite visine, predivan stan na 114. spratu tornja Central Park, predstavlja savršen izbor za vas. Sa cenom od 63 miliona dolara i pozicijom koja „nagdleda Njujork“ to je jedan od najboljih stanova u najvišoj stambenoj zgradi na svetu.

Sa ogromnih prozora ovog penthausa od 700 kvadratnih metara, uživaćete u pogledu od 360 stepeni na Central Park, Hadson i čitavu dužinu Menhetna, dok po vedrom danu možete videti Kip Slobode koji čuva stražu. „Svaka soba, od izlaska do zalaska sunca, nudi nenadmašan pogled na grad i šire“, kaže Bet Fišer, agent nekretnina.

Stan raspolaže prostranom velikom dnevnom sobom i ogromnim primarnim apartmanom sa sopstvenom dnevnom sobom i duplim kupatilom. Dodajte tome četiri dodatne spavaće sobe, biblioteku, porodičnu sobu i umetničke galerije. Prozori od poda do plafona pokrivaju ceo stan, tako da će vam biti zagarantovan neverovatan pogled na grad bilo da uživate u čaju u biblioteci ili čitate knjigu u dnevnoj sobi.

Od mnogih impresivnih karakteristika i materijala, izdvaja se primarno kupatilo od crnog mermera, sa dubokom kadom koja gleda na grad. Tu je i veliki klavir u dnevnoj sobi i obilje zidnog prostora koje je savršeno za kolekcionare umetnosti da izlože svoje dragocene komade. Većina nameštaja u ovoj ekspanzivnoj rezidenciji napravljena je po meri tako da odgovara razmeri prostora. Pošto je prostor dom na nebu koji je okružen staklom, dodato je mnogo toplih i mekih materijala koji su prirodni kako bi bio udoban, pogodan za život i izgledao toplo i privlačno.

Međutim, prava privlačnost zgrade mogu biti njeni vrhunski sadržaji. Klub samo za stanare na 100. spratu je dom privatne plesne dvorane (najviše na svetu, ako je to važno kada su u pitanju valceri), vinskog bara, salona za cigare i trpezarije sa menijem kuvara sa Michelin zvezdicama.

Na 16. spratu se nalazi zatvoreni bazen sa slanom vodom, tereni za skvoš i košarku, biciklistički studio i spa centar sa saunom. Dva sprata ispod, nalazi se travnata terasa za sunčanje sa otvorenim bazenom, barom, kaminom i bioskopom. Još jedan razlog da ne napustite zgradu? Prvih sedam spratova tornja zauzima prva Nordstrom robna kuća u gradu - a stanari dobijaju posebne pogodnosti prilikom svake kupovine.

Živeti u ovom penthausu je poput odmora u vrhunskom urbanom odmaralištu.

Luxury Experience