Penthaus u Majamiju vredan 5,2 miliona dolara ima terasu dovoljno veliku za leteći taksi

Stambena kula Paramount Miami Worldcenter u centru Majamija jedna je od prvih koja se može pohvaliti „skyport-om“ terasom na krovu dizajniranom za smeštaj budućih letećih taksija.

Ali zapanjujući penthaus od 400 kvadratnih metara na 52. spratu Paramounta ide korak dalje: dolazi sa sopstvenom terasom ogromne veličine koja je dovoljna da sleti leteći taksi odmah ispred ulaznih vrata.

„Kada leteći taksiji postanu stvarnost, ovaj izvanredan penthaus ima savršenu privatnu terasu za sletanje“, kaže Ivan Romas, posrednik u agenciji RS Team ONE Sotheby’s International Realty.

Kućna terasa od 250 kvadratnih metara - najveća u Paramountu - je savršeno mesto za zabave u stilu Majamija, sa neverovatnim pogledom na centar grada sve do South Beacha i Atlantskog okeana, pa čak i sa pogledom na zapad gde možete uživati u predivnim zalascima sunca.

Privatni lift sa tri podzemna parking mesta vodi vas do 52. sprata i prednjeg ulaza u dom penthausa 5201. Enterijer je potpuno opremljen od strane priznate dizajnerke iz Majamija, Adriane Hoios, i prodaje se sa svim nameštajem i umetničkim delima. „Kupci zainteresovani za ovu vrstu luksuzne nekretnine preferiraju dom koji je spreman za useljenje. Ne žele glavobolju u poslovanju sa kompanijama za nameštaj“, kaže Ramirez.

Prostor od 400 kvadratnih metara uključuje četiri spavaće sobe, pet kupatila i dnevnu sobu. Dizajn otvorenog tipa čini stambene prostore prostranim, a tu je i velika kuhinja za ručavanje. Ali ono što dom zaista čini posebnim su njegovi prozori od poda do plafona koji preplavljuju stan svetlošću.

Napolju, pored terase spremne za leteći taksi, postoji i natkrivena trpezarija na otvorenom i beskrajne terase za uživanje u pogledu.

Javno dostupni podaci pokazuju da je sadašnji vlasnik kupio nekretninu pre izgradnje za 3,8 miliona dolara u avgustu 2020. Prema Ramirezu, trenutna tražena cena je 5,2 miliona dolara. Najnoviji izveštaj pokazuje da je Majami upravo pretekao Los Anđeles kao drugo najskuplje stambeno tržište u SAD-u, iza Njujorka.

Završena 2019. godine, zgrada od 60 spratova sa 569 stanova nudi sve pogodnosti. Među njima su teretana svetske klase, tereni za košarku, dva teniska terena, nekoliko bazena, staza za trčanje i prvo fudbalsko igralište na otvorenom u stambenoj zgradi. Dodajte i joga studio, studio za snimanje muzike, prostoriju za projekcije, simulator golfa, park za pse, pa čak i frizerski salon i salon za nokte.

Paramount je toliko fokusiran na udobnost da zgrada zapošljava „lifestyle concierge management team” sa punim radnim vremenom kako bi udovoljili hiru ili želji svakog stanovnika.

U galeriji pogledajte još fotografija ovog neverovatnog stana.