Penthaus u kom bi i Džejms Bond uživao

Samostalne rezidencije Four Seasons u Londonu upravo su otvorile prodaju jedinice po sistemu ključ u ruke u zgradi koja se nalazi u Mejfejru, jednoj od najboljih gradskih četvrti.

Adresa Grosvenor skver 20 već je dugo dom aristokratskim Britancima (prvobitno nazvanim po programeru, Sir Richardu Grosvenoru) i drugim građanima. Ali lokacija ima poseban značaj za Amerikance, koji su tamo dugo prisutni, počev od Džona Kvinsija Adamsa, koji je uspostavio misiju na dvoru Svetog Džejmsa i živeo u jednoj od rezidencija koja okružuje centralni vrt od 1785. do 1788. godine. General Dvajt Ajzenhauer zauzeo je trg Grosvenor 20 tokom Drugog svetskog rata, a američka ambasada nalazila se na trgu do 2017. Nekada privatna bašta danas je javni park, u kome stoje statue Ajzenhauera, Frenklina Ruzvelta i Ronalda Regana.

Broj 20 sada je transformisan u 37 otmenih rezidencija, sa cenama od 21,2 miliona dolara, od strane arhitekata Squire & Partners i Finchatton dizajnerske firme. Ovaj konkretan dom upućuje na još jednog poznatog - iako izmišljenog - Britanca: Džejms Bonda. Apartman 007, prostire se na 580 kvadratnih metara i uključuje dvostruku garažu u podrumu, kao i lift.

Jedinica je u potpunosti urađena po sistemu ključ u ruke, a uključeni su sav nameštaj i prilagođeni elementi, poput lustera Lee Broom na stepeništu, pletenih kožnih konzola, mermernog kamina i Stark plišanog tepiha u dnevnoj sobi.

Na donjem nivou su smeštene sve tri spavaće sobe, uključujući primarni apartman sa dvostrukim garderobama i sopstvenim kupatilom. Na spratu je klasični salon, kuhinja i trpezarija i dnevni boravak otvorenog tipa. Estetska tema je prigušena elegancija koja bi mogla da deluje dirljivo, ali elementi visokog dizajna poput uzglavlja od tvida i tapaciranih stolica za ručavanje ne dozvoljavaju ovom prostoru da bude običan.

Najbolja soba u ovom domu – igraonica u podrumskom nivou. Ljubiteljima automobila svakako će se dopasti ogromni prozor koji gleda na garažu, koji je uokviren baršunastim crvenim zavesama. Soba sadrži kožnu ugaonu garnituru za uživanje u utakmicama ili filmskim večerima, kao i bar sa mermernim policama, savršen za pravljenje martinija.

Iako u hotelskom naselju nema hotelskih apartmana ili restorana, zgrada uključuje brojne pogodnosti za vlasnike, uključujući privatni vinski podrum, spa sa bazenom od 25 metara, parno kupatilo, saunu i fitnes centar. Pored toga, tu su i dečija igraonica, bioskop, konferencijski apartman, biblioteka i privatno dvorište. Takođe su vam na raspolaganju hotelske usluge: 24-časovna recepcija, vratar, čuvanje kuće i još mnogo toga.