Penthaus u Dubaiju koji harmonično kombinuje istoriju i luksuz

Dubai, grad koji se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima poznat po luksuzu, ima mnogo elemenata moderne arhitekture, raskošnih zgrada i odiše najluksuznijim dizajnom na svetu.

Vafi Tagleb, sirijski arhitekta, pokušao je da reprodukuje ovaj duh u projektu enterijera za penthaus koji sadrži komade dizajnerskog brenda BRABBU.

Dizajnerski projekat luksuznog stana imao je za cilj da istakne razvoj grada poslednjih decenija, ne zanemarujući klasične i istorijske aspekte kulture zemlje. Sve počinje sa foajeom stana, koji je veoma prijatan i gostoljubiv i podseća na neke od najlepših znamenitosti Dubaija kao što su Creekside Park i Dubai Garden Glow.

Evocirajući svetla i veličinu raskošnog tornja Burdž Kalifa, ugao za goste u penthausu karakterišu visokokvalitetne boje i nameštaj. Moderan osećaj centralnog stola savršeno je upotpunjen WALES sofom koja je presvučena pamučnim somotom, sa bazom od mat mesinga. Ovaj zakrivljeni komad nameštaja ima ivice ukrašene zlatnim nitnama koje ga čine još elegantnijim. 

Prelepa sofa ima mogućnost da poveća svestranost cele sobe. Izuzetno je udobna kada vam prijatelji dođu u posetu, a takođe omogućava lične trenutke opuštanja i savršena je ako želite da čitate knjigu, gledate omiljeni film ili jednostavno uživate u čaši dobrog vina.

Međutim, penthaus je takođe dizajniran za porodice i ima dve sobe posebno kreirane za trenutke provedene u društvu najmilijih. Dakle, nema potrebe da idete u Burj Al Arab kada želite da provedete vreme sa svojim najmilijima, jer ovi prostori kombinuju udobnost sa luksuzom i elegancijom, tako da svaka porodica ovde može stvoriti nezaboravne trenutke.

Za dnevnu sobu izabrana je potpuno tapacirana CAYO fotelja koja je oličenje elegancije. Modernog dizajna, ova baršunasta fotelja oplemenjuje svaki prostor stilskim i prefinjenim vibracijama i ponosno zauzima mesto u ovom luksuznom penthausu.

Baštenske stolice koje su ponovo osmišljene u ovom stanu podsećaju na Safa park, jednu od amblematičnih zelenih oaza grada. Ovaj ugao stana je opremljen modernim rotirajućim foteljama ESSEX od somota koje daju eleganciju bilo kojoj vrsti savremenog dizajna dnevne sobe. Namera je bila da se u enterijer unese „parče bašte“, a da se ne ugrozi luksuz i modernost.

Ekskluzivni dizajnerski projekat nije mogao zanemariti kupatilo koje evocira doživljaj šetnje Dubai marinom, sa zaustavljanjem na plaži Jumeirah. Ovde nalazimo jedinstvenu LAPIAZ kadu koja ističe zlatnu i bogatu unutrašnjost sa zlatnom „suzom“ koja je u kontrastu sa efektom ogledala od nerđajućeg čelika.

Istovremeno, NEWTON umivaonik je revolucionarni komad kreiran da zadovolji potrebe onih koji traže superlativ u pogledu savremenog dizajna nameštaja, kombinovanog sa prefinjenim detaljima i visokokvalitetnim materijalima.

Dubai ima svoje zasluženo mesto među uspostavljenim urbanim centrima kao jedno od najtraženijih luksuznih stambenih tržišta na svetu. Štaviše, cene stanovanja u Dubaiju porasle su za 44,2% u 2022. u odnosu na 2021. godinu, što predstavlja najveći porast na svetu.

Luxury Experience