Penthaus sa veličanstvenom terasom i nameštajem po meri koji prati zlatni presek

Više slika

Više slika

Ovaj penthaus je renoviran i dekorisan tako da je čitav njegov enterijer orijentisan prema zelenilu, brišući tako granicu između otvorenog i zatvorenog prostora...

Kao delo Lorenzo & Luigi, L2 Studija, ovaj projekat je sintetizovan u oksimoronu „ući napolje”, odnosno, drugim rečima, favorizovati pogled ka zelenilu, vizuelno spuštajući prag između enterijera i eksterijera.

U zgradi izgrađenoj u provinciji Bergamo, L2 studio revidira dizajn potkrovlja, čija se širina otvara na veliku terasu koja gleda na šumu. Terasa tako postaje oslonac projekta: unoseći spoljašnjost unutra, karakterišući prostor počevši od ovog prirodnog okvira i boja koje sugeriše.

Nameštaj po meri napreduje dužinom stana, obeležavajući prostor ritmom zasnovanim na zlatnom preseku koji se ponavlja longitudinalno, ali varira u visinama vrata koja su karakterisana dva različita završetka: beton i drvo sa vertikalnim trakama. Sekvenca nameštajnih elemenata evoluira diskretno: zona za TV, niša obojena zlatnom bojom koja skriva ulaz u spavaću oblast i na kraju serija servisnih ormarića.

Sredinom sobe, monolitno kuhinjsko ostrvo, pokriveno keramikom "laminam emperador", u dijalogu je sa terasom jer se nijanse mogu videti kroz veliki stakleni prozor. Unutrašnje podne obloge takođe preuzimaju nijanse bež tonova iz eksterijera.

Kupatila su dizajnirana da budu prostrana i samostalna, dok spavaća soba nudi minimalistički izgled sa ugodnim efektom zahvaljujući senkama koje stvara teksturirani betonski efekat keramike Rondine na glavnom zidu.

Terasa se besprekorno razvija u prostoru kuhinje koji se prostire nad panoramom, omogućavajući vam da uživate u okolnom pejzažu. Prilagođeni dizajn osvetljenja i izbor armatura doprinose isticanju hromatskih kontrasta različitih tekstura i odražavanju modula koji slede isti ritam. Jedini element koji se ističe je luster prostora za ručavanje koji svojom igrom svetla poboljšava i identifikuje ovaj prostor.

Luxury Experience