Penthaus sa najboljim pogledom na San Francisko

Ovaj penthaus u San Francisku dolazi sa Steinway klavirom, koji je vredan 100.000 dolara…

Pijanisti koji žele da budu slavni, bez obzira na tol koliko godina imaju, verovatno će biti oduševljeni Steinway Suite klavirom koji se nalazi u Harrison penthausu u San Francisku. Smešten na četrdeset devetom spratu, ova jedinica sa dve spavaće sobe dolazi sa Steinway Model M high-resolution player klavirom, koji je procenjen na 100.000 dolara. Ovaj klavir, koji se koristi putem pametnog telefona, koristi optičke senzore i softver, kako bi samostalno odsvirao stotine sati muzike, ali se naravno može i ručno svirati. On je idealan za buduće i ostvarene pijaniste i ljubitelje muzike koji uživaju u slušanju klavirskih simfonija, ali ne sviraju isti. “Najbolja stvar vezana za ovaj klavir krije se upravo u činjenici da možete uživati u vrhunskom iskustvu muzike, čak i ako ne znate da ga svirate”, kaže Bri Long, upravi direktor Compass Development.

“Želeo sam da ovaj penthaus bude previnjen, ali da ima osećaj čudesnosti istovremeno”, kaže dizajner enterijera, Majkl Friedes, koji je osmislio izgled ove sasvim opremljene jedinice, koji kombinuje modernu prefinjenost sa glamurom iz ere četrdesetih. Kraljevski inspirisana dnevna soba ima prozore od poda do plafona koji prekrivaju dve strane jednog ugla, nudeći savršeni pogled na grad pored zaliva. Smeštene nadomak klavira, dve unikatne stolice prekrivene crno-belom tkaninom predstavljaju apstraktnu impresiju klavirskih dirki. Stočić od zlata i ručno duvanog stakla daje elegantni dodir jednoj prostoriji, dok vuneni i svileni tepisi uz sofu od mohara pružaju čitavom ambijentu teksturu.

U trpezariji, plavi akcentni zid naglašava originalnu sliku San Franciska, dok akrilne zidne police sadrže kolekciju vintage staklarije. Glavna spavaća soba dolazi sa ormarom, starinskom vitrinom i kupatilom sa dubokom kadom i staklenom tuš kabinom. Gostinjska spavaća soba sadrži akrilne lampe inspirisane sedamdesetim godinama.

Cena ovog penthausa je 3.7 miliona dolara, sa klavirom i svim komadima nameštaja i dekoracije.