Penthaus na Menhetnu od 45 miliona dolara

Pogledajte dom iz snova koji je dizajnirala Lisa Peri...

Modna dizajnerka i njen muž milijarder, Ričard C Peri, upravo su kreirali svoj penthaus na vrhu zgrade koja se nalazi na Menhetnu. Par je kupio znameniti stan koji zauzima čitav poslednji sprat i krov 14-spratne zgrade još 2000. godine za 10,9 miliona dolara. Očigledno im se zgrada toliko svidela da su 2014. ugrabili i trosoban stan na dva sprata koji se nalazio ispod i to dodatno platili 7,6 miliona dolara.

Ono što izdvaja ovaj penthaus od drugih je 550 kvadratnih metara spoljnih terasa sa neverovatnim pogledom na most Queensboro i East River. Kada na to dodate i masivne prozore od plafona do poda, onda dobijate dom iz snova.

Izgrađena 1927. godine, ova zgrada nastala je kao delo poznatog njujorškog arhitekte, Rosario Kandele i smatra se jednom od najekskluzivnijih adresa Menhetna, koju vole ljudi sa dubljim novčanikom. Svojevremeno je ovaj stan bio u vlasništvu filantropkinje Dženet Anenberg Huker, sestre bivšeg ambasadora u Velikoj Britaniji, Voltera Anenberga.

Lisa Peri je izvršila poptuno renoviranje penthausa, rekonfigurišući ga u dva odvojena krila - jedan za svakodnevni život, drugi za zabavu. Jedan od dva privatna lifta izlazi u predvorje nalik galeriji koje vodi u prostranu dnevnu sobu. Ima zakrivljene bele zidove i vrata koja vas puštaju na ogromnu terasu s pogledom na reku.

Drugo krilo je u osnovi jedan prostrani glavni apartman sa glavnom spavaćom sobom koja ima glomazne prozore s pogledom na most Queensboro. Sa njom su povezane prostrane dvokrevetne svlačionice i kupatila. Ova dva krila povezuje oštro bela, industrijska kuhinja sa površinama od nerđajućeg čelika, dvostrukim ostrvima i ormarićima od nerđajućeg čelika. Ukupno postoje četiri spavaće sobe, mali apartman za osoblje koji bi lako mogao postati peta spavaća soba i ukupno šest kupatila sa jednim polukupatilom.

Ovaj raj za stanovanje se trenutno procenjuje na vrednost od 45 miliona dolara,a kako bi bolje shvatili kako ovaj penthaus izgleda, savetujemo vam da pogledate galeriju:

V.P.

Luxury Experience