Ovo je najskuplji penthaus u Njujorku na Petoj aveniji koji možete iznajmiti

Dupleks je krunski dragulj Fasano, kluba luksuznih članova koji je dizajnirao guru enterijera Tijeri Despon.

Nemaju svi privilegiju da poseduju rezidenciju koju je dizajnirao Tijeri Despon, francuski arhitekta, dizajner i osnivač biroa Thierry Despont, što ovu retku priliku čini mnogo posebnijom. Poznat po svojoj restauraciji Kipa slobode, renoviranju Ritz Paris i nekih od najluksuznijih restorana i klubova, Despon je takođe dizajnirao Fasano Fifth Avenue klub renomiranog brazilskog ugostiteljskog brenda koji je otvoren 2021.

Ultra-diskretna, Fasano Fifth Avenue je svojevrsna privatna klubska i hotelska rezidencija, koja nudi sedam studio apartmana i četiri dupleks rezidencije od 360 kvadratnih metara koje su dostupne samo članovima za duže boravke. Prostor se po zakonu ne sme iznajmiti nikome za period manji od 30 dana, a neki članovi žive u apartmanima i rezidencijama godinu dana ili više.

Cela zgrada je projektovana u prepoznatljivom stilu Tijerija Despona. Fasano Fifth Avenue je izuzetna rezidencija na Menhetnu, odnosno pied-à-terre za goste koji cene fleksibilnost i privatnost. Iako klijenti rezervišu svoj boravak sa istom lakoćom kao kada rezervišu hotel, ovo je mesto koje se svim srcem zove dom – mesto gde je Tijeri Despon odabrao svaki detalj i gde Fasano kroji svaki trenutak i iskustvo samo za vas.

To je svakako slučaj sa ovom rezidencijom koja se iznajmljuje za 140.000 dolara mesečno. Smeštena na 9. i 10. spratu zgrade od 14 spratova, rezidencija ima besprekoran pogled na Central Park sa svoje glavne lokacije na Petoj aveniji. Zidovi rezidencije obloženi su tekstilom Loro Piana, a dom je ukrašen nameštajem po meri i ručno odabranim vintage dekorativnim elementima. Postoje tri prozora od poda do plafona u francuskom stilu sa teškim zavesama, koji savršeno uokviruju pogled na park.

Na prvom spratu se nalazi dnevni boravak sa kaminom koji gleda na Petu aveniju, trpezarija za osam osoba i gurmanska kuhinja opremljena ormarima po meri. U međuvremenu, drugi sprat ima tri spavaće sobe. Primarni apartman ima zidove obložene kašmirom Loro Piana i privatnu terasu, ugradne ormare i prostrano mermerno kupatilo. Dva sprata su povezana ručno izrađenim ovalnim stepeništem.

Kada je dizajnirao Fasano Fifth Avenue, Despon je želeo da stvori hotelske apartmane i rezidencije nalik na dom koje su dovoljno udobne da u njima ljudi ostanu mesecima. Predvorje je obloženo drvenim pločama, a u zgradi iz 18. veka postoji fantastična umetnička kolekcija.

Četiri sprata udobnog prostora uključuju lobi, privatni trpezarijski salon, Baretto bar, dvorišnu baštu i fitnes centar sa saunama. Fasano ima potpunu hotelsku uslugu, kao što su posluženje obroka i spa usluge u sobi, kao i pranje veša, hemijsko čišćenje, noćno raspremanje i lični trening.

Luxury Experience