Ovaj penthaus sa privatnom krovnom terasom je san svakog ljubitelja umetnosti

Njujorško naselje Tribeka ima neke od najlepših penthausa u gradu.

Stoga ćete možda uočiti zvezde poput Rajana Rejnoldsa kako šeta u ovom luksuznom naselju. Podsetimo da je prošle zime stan u blizini kuće Tejlor Svift prodat za 20 miliona dolara u ovoj bogatoj zajednici. Još jedan krunski dragulj sa manje zapanjujućom cenom od 8,5 miliona dolara sada je na raspolaganju sa svim pogodnostima koje su vam potrebne.

Na vrhu šestospratne predratne zgrade od crvene cigle, Penthaus D je san svakog kolekcionara umetnosti, sa prostranim zidovima koji olakšavaju kačenje velikih umetničkih dela. Tri spavaće sobe i dva kupatila raspoređeni su po unutrašnjem prostoru kuće od 300 kvadratnih metara. Puno prozora omogućava da se stan ispuni prirodnim svetlom, a da ne spominjemo pogled na horizont, na privatnoj terasi na krovu od 300 kvadratnih metara.

Zgrada datira iz 1873. godine, kada je izgrađena za trgovca i uvoznika Horacija K. Turbera. U jednom trenutku u zgradi je bila fabrika za obradu drveta, što objašnjava otvoreni plan penthausa koji je nalik na potkrovlje.

Kroz foaje penthausa i uz nekoliko stepenica, u vidiku se pojavljuje duga galerija pod uglom za prikazivanje vaše cenjene umetničke kolekcije. Glavni dnevni boravak, ogroman trouglasti prostor sa više od desetak prozora, ima prefinjene drvene podove, izložene zidove od crvene cigle, nekoliko krovnih prozora i kamin na drva.

Drveni ormarići i Corian pultovi stvaraju oštar kontrast u kuhinji, koja uključuje veliku ostavu i vrhunske uređaje kao što je Sub-Zero frižider. Dve spavaće sobe za goste se otvaraju ispred ulazne galerije, zajedno sa kućnom kancelarijom koja je sakrivena iza pokretne police za knjige. Izloženi zidovi od crvene cigle nastavljaju se u primarnoj spavaćoj sobi, gde masivni krovni prozor uliva svetlost u kupatilo otvorenog koncepta koje prikazuje drevni sirijski mozaik postavljen u poliran cementni pod.

Krovna terasa, velika otprilike kao i sam penthaus, nudi pogled od 360 stepeni na Veliku jabuku, gde su brojne znamenitosti u fokusu. Bujno uređenje upotpunjuje trpezarije i salone na otvorenom, a osamljena viseća mreža okružena je brezama i stablima jabuka.  

U galeriji pogledajte više fotografija ovog predivnog stana koji će vas oduševiti ukoliko ste ljubitelj umetnosti.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience