Ovaj penthaus od 50 miliona dolara najskuplji u Los Anđelesu

Stan od 940 kvadratnih metara proteže se kroz ceo 39. sprat tornja The Century...

Daleko najskuplji stan koji je trenutno dostupan na otvorenom tržištu u Los Anđelesu, prostor koji zauzima ceo 39. sprat tornja The Century, dizajniran od strane Roberta A.M. Sterna u Century City, ima za cilj da obori trenutni rekord za najviši iznos ikada plaćen za stan u Los Anđelesu. Prema navodima, Kendi Speling je platila 34.8 miliona dolara za svoj ogromni dupleks penthaus 2010.godine, a stan o kome govorimo ima za cilj da obori taj rekord.

Stavljen na tržište sa cenom od pedeset miliona dolara, penthaus od skoro 1000 kvadratnih metara predstavlja pravu dragocenost sa neometanim pogledom na gradski horizont, od Hollywood znaka, pa sve do Tihog okeana. Prema navodima, stan sadrži tri prostrane spavaće sobe i tri kupatila, uz četiri dodatna toaleta. Sa mesečnim troškovima održavanja koji idu preko 9.000 dolara, ovaj penthaus takođe poseduje i privatnu kancelariju od 120 kvadrata, studio za goste ili osoblje od 59 kvadrata, ložu pored bazena i četiri privatna parking mesta u garaži sa uslužnim parkiranjem.

Prema informacijama poreske službe, prodavac penthausa je Viki Volters, čiji je pokojni suprug, Raul Volters, gradio i finansirao prve Walmart prodavnice. Ona se po svemu sudeći nada da će udvostručiti 22.5 miliona dolara, koliko je prema zvaničnim dokumentima prvobitno potrošila na ovaj stan 2015.godine.

Budući da je stan kupljen kao sirov prostor, ona ga je dekorisala i opremila u saradnji sa Metjuom Bolandom iz MMB Studio, u stilu koji je definitivno okarakterisan kosmopolitskom dekadencijom. Među prilagođenim elementima, izdvaja se i HVAC sistem koji održava temperaturu stana, dok je u plafon u hodniku ukrašen 22-karatnim zlatnim listićima, uz Lalique svetlosne instalacije.

U dnevnoj sobi obloženoj drvetom makasar, dva ekrana projektora od 3.3 metara se spuštaju sa plafona, a zid od osvetljenog oniksa iza mokrog bara poseduje specijalni, modularni klizni element iza kog se skriva televizijski ekran. Trpezarija, dovoljno velika da ugosti dva velika stola, okarakterisana je prozorima od poda do plafona i proteže se sve do terase koju krase stabla maslina, dok se u kuhinji nalazi masivno ostrvo, zajedno sa nizom Miele profesionalih uređaja.

Glavna spavaća soba je raskošno mesto za odmor sa prostorom za sedenje koji prikazuje masivni Verner Panton luster od školjke Capiz i specijalne čipkane i kašmir zavese. Ostali raskošni elementi unutar prostranog glavnog apartmana uključuju privatni prostor za obrok, kupatilo od oniksa i prostranu garderobu sa glomaznim ogledalima. Ugrađena stolica za šamponiranje znači da nikada ne morate da idete do salona lepote.

Stanari The Century zgrade, među kojima su bili pokojni Metju Peri, Rijana, Denzel Vošington, Pola Abdul i restorater Nobu Matsuhisa, plaćaju visoke zajedničke troškove za dugačak spisak pogodnosti. Pored lobija sa osobljem i uslugom parkiranja, privatnog spa i fitnes sobe, tu je i privatno skladištenje vina, sala za projekcije, privatna trpezarija, bazen u stilu odmarališta i nekoliko hektara negovanih vrtova. Zgrada ima čuvane ulazne kapije i redovne patrole za dodatnu sigurnost.

Volters je u Los Anđelesu imala još jedan dom oko 25 godina, veličanstveno imanje u Beverli Hilsu koje je prethodno bilo u vlasništvu Šer, a kasnije Edija Marfija. Volters je imanje od 5,4 stavljala na tržište oko tri godine počevši od 2016, sa početnim cenama koje su krenule od visokih 85 miliona dolara i pale na niskih 48 miliona dolara, ali ga je skinula sa tržišta pre nego što je započela opsežnu renovaciju.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience