NOVI LUKSUZNI STANOVI U LONDONU

Deo Londona po imenu Clapham pun je kontrasta, što ćete lako primetiti ukoliko prošetate kroz njegove ulice...

Stari deo Claphama ima svoj interesantni vintage šarm i dom je tradicionalnim prodavnicama, koje se i očekuju u starom delu Londona. Za one koji uživaju u aktivnom životnom stilu i vole da šetaju, Macaulay Walk je savršena ulica u kojoj bi trebalo da pronađu svoj novi dom. Takođe, u toj ulici nalazi se i veliki broj sportskih objekata, dosta zelenila i otvorenih prostora, koje tokom leta osvajaju muzički festivali i razni drugi događaji.

Nova kolekcija stambenih jedinica sada se pojavljuje u ovom komšiluku, a u pitanju su naravno premium domovi. Mnogi od prostora koji će sada biti luksuzni stanovi i kuće nekada su imali drugu upotrebnu svrhu, i nakon redizajniranja, zadržaće neke od elemenata koji se uklapaju sa londonskom tradicijom.

Assael Architecture studio redizajnirao je jednosobne i dvosobne stanove i kuće u ovom kraju, i u saradnji sa specijalistima dizajna MMM Architects, pretvorio ih je u vrhunske i veoma poželjne domove. Oba ova studia imaju zavidnu reputaciju na polju inovacije i inspiracije, tako da nije ni čudo što su privukli toliko pažnje.

Ove stambene jedinice sa otvorenim planom prostora, izgrađene su od visoko kvalitetnih materijala, imaju visoke plafone i masivne prozore, kroz koje ulazi velika količina prirodne svetlosti. Raspored prostorija u ovim domovima u potpunosti je izokrenut, u odnosu na konvencionalni, odnosno privatni prostori, kupatilo i spavaće sobe, nalaze se u prizemlju, dok su društveni prostori poput kuhinje, trpezarije i dnevne sobe smešteni na prvom i drugom spratu.

Ono što još dodatno krasi i enterijer i eksterijer ovih domova su velika vrata od hrastovine sa bronzanim kvakama, koja reflektuju stari duh buržoaskog i aristokratskog Londona. Svaka prostorija u ovim domovima sadrži samo najbolje elemente, te su tako u kupatilu elementi napravljeni od mermera, osvetljenje je delo vrhunskih brendova, a bogati podovi od punog drveta samo doprinose osećaju luksuza. Spajajući novo i staro, postojeći elementi poput gvožđa i drvenih greda renovirani su na taj način da ne remete istoriju građevine i tradiciju komšiluka.

Matthew Ratsma, partner iz studia MMM Architects, rekao je: “Ovo je neobični projekat za nas s obzirom na to da smo više posvećeni velikim privatnim rezidencijama, dok je ovde izazov bio kreirati posebni dizajn za svaki prostor, koji se uklapa sa paletom boja i šemom dizajna koja ne remeti estetiku ove zgrade. Ovde smo se fokusirali na balans luksuza sa industrijalizom, kreirajući slojevite prirodne teksture uz pomoć organskih materijala poput drveta, kamena i bronze”. 

Luxury Experience